JÚNIUS 2024

Hogyan Játssz Pók Pasziánsz Kártyajátékot - Próbáld ki!

Tanulj meg úgy játszani Spider Solitaire-t, mint egy profi

Szabálykönyv a Spider Solitaire játékhoz

Írta: Elizabeth Miller | Utoljára frissítve: 16 November 2023 | Tényellenőrzés által: Robert Moore

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
Erzsébet pasziánsz jártassága, amelyet három évtized játék és szigorú tanulmányozás során fejlesztett ki, egy innovatív és nagyra becsült szakértővé tette őt, akire újoncok és kedvelők egyaránt számíthatnak. Rólunk Elizabeth Miller

Sokaknak a klasszikus pasziánsz iránti szeretete soha nem múlik el, de időről időre valami bonyolultabb és pikánsabb játékot szeretnének játszani. Ezért jött létre az eredeti Spider Solitaire, mert ez egy nagyobb kihívást jelentő változat, amely mindig készenlétben tart.

A legjobb helyre jöttél, ha új vagy a Spider Solitaire-ben, vagy ha szeretnéd fejleszteni a tudásodat. Merüljünk bele, és fedezzük fel, hogyan játszhatod profiként a Spider Solitaire-t, szakértő játékosunk, Elizabeth Miller vezetésével.

A klasszikus, két pakli kártyával játszott pasziánsz izgalmas változataként ez a játék arról szól, hogy az azonos színű játékkártyákat a királytól az ászig csökkenő sorrendben rendezzük el, hogy nyolc sorozatot töltsünk ki.

Nyerj Spider Solitaire

A Spider Solitaire nem egy olyan kártyajáték, ahol a szerencse is nagy szerepet játszik a győzelemben. A Spider Solitaire játék előtt fel kell készülnöd arra, hogy minden felfedett kártyával foglalkoznod kell, és a rejtett lapok felfedése közben csökkenő sorrendet kell létrehoznod. Mindezt egy megfelelő stratégia szerint kell tenned, ha sikeres akarsz lenni.

Gyorsan elmagyarázzuk, hogyan állíthatod be ezt a játékot.

 • Vegyünk 2 szabványos kártyapaklit, és keverjük meg őket megfelelően.
 • Kezdjük balról, és az első négy oszlopba tegyünk 6 lefordított kártyát, a további hat oszlopba pedig 5 lefordított kártyát.
 • Fordítsd fel minden oszlop legfelső lapját, és a maradék kártyákat tedd az állományba. Most már készen állsz a játékra és a sorozatok létrehozására.

A Spider Solitaire online játék célja

A pók változatban a pasziánsz játék szabályai szerint egy felfordított kártyát egy másikra kell rakni, ha az a következő legalacsonyabb lap. A pikk 9-es lapot egy kőr 10-esre lehet tenni, de a két lapot nem lehet együtt mozgatni. Ha a kártyákat egy halomban akarod mozgatni, akkor ugyanahhoz a színhez kell tartozniuk.

Mind a tíz halom kezelése és az összes felfordított kártya felhasználása lesz a fő feladatod ebben a játékban. Megpróbálsz majd azonos színű, csökkenő sorozatok létrehozására törekedni, hogy azokat az alapkupacokba tudd mozgatni. Kártyákat húzhatsz a készletből, ha nem találsz lépést a tablóban.

Ajátékot akkor nyered meg, ha az összes kártya az alapba kerül.

Tableau halmok és több pont megszerzése

Atáblaképhalmazok és a táblaképhalmazban lévő üres oszlopok kezelése nagyon fontos. Néhány lépés talán nem tűnik természetesnek, de lehet, hogy éppen ezekre van szükséged ahhoz, hogy a Spider Solitaire-ben kiemelkedő teljesítményt nyújts.

Például előfordulhat, hogy egy kisebb halomból származó kártyák áthelyezésével gyorsan üres oszlopot akarsz létrehozni. Azt tanácsoljuk azonban, hogy először a több kártyát tartalmazó oszlopokra koncentrálj, hogy kiegyensúlyozott tablóhalmaid legyenek. A legtöbb rejtett kártyát tartalmazó oszlopok jelenthetik a legnagyobb akadályt ebben a játékban.

A kezdők többnyire nem értik a "sorrendiség" fogalmát. Ez azt jelenti, hogy amennyire csak lehet, kerülni kell a színváltásokat a sorrendben. Könnyebb végül egyetlen színből álló sorozatokba rendeződni, ha nem gyakoriak a színváltások.

Spider Solitaire rejtett kártyák

A jelenlegi játékban a lehető legtöbb képpel lefelé fordított lap felfordítása kiváló stratégiának tűnik a győzelemhez. Azonban látnod kell, hogy jó irányba haladsz-e, mielőtt megpróbálod felfedni a rejtett kártyákat.

Lehetőséged adódhat például arra, hogy a pikk 7-est egy üres oszlopba helyezd, és felfedj egy rejtett lapot. Mielőtt megtennéd a lépést, megnézheted, hogy lehetséges-e kártyákat mozgatni egy pikk 8-as fölé, hogy a pikk 7-est rá tudd tenni. Ez sokkal eredményesebb lépés lesz, és az üres halom továbbra is megmarad a használatodra.

Szóval szoktasd magad ahhoz, hogy mindig gondolkodj alternatív lépéseken, és próbáld meg a leghasznosabbakat választani.

Képpel lefelé fordított kártyák és szakértői mozdulatok

Korábban már említettük a rendet, de néha a rendetlenség a legjobb megoldás. A rendetlenség azt jelenti, hogy a színváltások gyakoriak lehetnek, és ez a stratégia segíthet abban, hogy több képpel lefelé fordítsd a lapokat, ha jól használod őket.

Nem lehet sima vagy könnyű játékod, ha olyan pasziánszváltozatot játszol, mint a Spider Solitaire. Meg kell hoznod néhány nehéz döntést, például egy oszlopot több színváltással, hogy más oszlopokban nagyon kevés színváltás legyen.

Amint a többi oszloppal sikerül előrehaladnod, foglalkozhatsz a több színváltozást tartalmazó oszloppal. Jobb lesz, ha olyan oszlopot választasz, ahol nincsenek rejtett kártyák, ha több színváltásod van, így nem blokkolod sokáig ezeket a rejtett kártyákat.

Az üres hely elsajátítása a pasziánsz játékokban

Az üres halom segít a halomépítésben és a mozgásokban. Minden olyan kártyát, amelyet nem tudsz hova tenni, és akadályozza a fejlődésedet, áttehetsz az üres kupacba.

Ha nem tetszik az üres kupacra helyezett kártya által felfedett kártya, akkor használhatod a visszavonás gombot, és később használhatod az üres kupacot. Jobb lenne, ha nem húznál gyakran készletkártyákat, ha üres kupacot próbálsz létrehozni.

Röviden, minél hamarabb létre kell hoznod egy üres kupacot.

Alapítványi cölöpök és a győzelem alapszabályai

ASpider Solitaire különböző változatainak alapszabályai megegyeznek, de a négyszínű változatban sokkal nehezebb nyerni, mint az egyszínű változatban. A nehezebb változatokban a képességed, hogy átlásd, mi lehet lehetséges, segít neked abban, hogy a kártyákat az alapkupacokba helyezd.

Csak azért, mert egy kártya nincs jelen a tablón, nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy létezik. Tehát olyan forgatókönyveket kell elképzelned, amelyekben egy még nem elérhető kártya segítségével előrébb juthatsz.

Például lehet, hogy csak egy kőr 10-esre van szükséged egy teljes sorozat létrehozásához. Ebben a forgatókönyvben nem szabad olyan lépéseket tenned, amelyek a kőr 10-es felfedésekor elveszik a teljes sorozat létrehozásának lehetőségét.

Türelem játék stratégiai játékmenet

Minden egyes lépésednek a lehető legpontosabbnak kell lennie, mert egy rossz lépés megváltoztatja a játék kimenetelét. Különösen akkor, amikor különböző színű kártyákkal kell foglalkoznod, figyelned kell a lehetőségeidre.

Például 2 lehetőséged lehet arra, hogy egy pikk 10-es lapot egy más színű bubira helyezz. Ebben a forgatókönyvben arra kell gondolnod, hogy hány rejtett lapja van az egyes bubi halmoknak. Természetesen azt a halmot kell választania, amelyikben a legkevesebb rejtett lap van, és a pikk 10-esét oda kell helyeznie. Ez kevesebb lapot fog blokkolni.

Lehet, hogy a pikk 10-est nem szabad egy más színű bubi fölé tenni, és meg kell várni a pikk bubit. Alapvetően minden lehetséges lépést meg kell fontolnod, majd a legjobbat kell tenned.

A világ legjobb Spider Solitaire játékosai

Itt vannak a pasziánsz játékosok, akik mindenkit felülmúltak:

 1. Elizabeth Miller (UK) - 411 lejátszott játék, 279 megnyert játék.
 2. Michael Cullum (UK) - 308 játszott játék, 185 nyert játék.
 3. Fernando Rabello (Brazília) - 511 játszott játék, 198 nyert játék.
 4. Nobuo Sugimura (Japán) - 453 játszott játék, 190 nyert játék.
 5. Ana Maria Montoya (Kolumbia) - 288 lejátszott mérkőzés, 148 nyert mérkőzés
 6. Piotr Szwed (Lengyelország) - 271 játszott mérkőzés, 143 nyert mérkőzés
 7. Laura Potvin (Kanada) - 345 lejátszott mérkőzés, 165 megnyert mérkőzés
 8. Ivan Kostov (Bulgária) - 390 lejátszott mérkőzés, 172 megnyert mérkőzés
 9. Gabriel Silva (Argentína) - 321 lejátszott mérkőzés, 155 nyert mérkőzés
 10. Bjorn Swenson (Svédország) - 294 lejátszott mérkőzés, 143 nyert mérkőzés

Ne veszítsd el a lehetőséget, hogy tanulj ezektől a profiktól, és sokkal jobbá válj a pasziánsz stratégiában. Ha egyszer elsajátítod a stratégiát, a nyerési arányod is javulni fog, így a játék még szórakoztatóbb lesz.

Mindig próbáld meg követni a helyes stratégiát, és olyan lépéseket tenni, amelyekkel megnyerheted a játékot. Reméljük, továbbra is élvezni fogod a játékot, amit mindannyian szeretünk.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Hogyan kell játszani a Spider Solitaire-t - GYIK

Íme néhány gyakori kérdés a Spider Solitaire játékkal kapcsolatban:

Mi a Spider Solitaire játék fő célja?

A fő célod az lesz, hogy azonos színű sorozatok jöjjenek létre, ahol a kártyák csökkenő sorrendben lesznek a királytól az ászig. Ha 8 ilyen sorozatot hozol létre, automatikusan megnyered a játékot.

Milyen stratégiát kell alkalmazni, amikor a Spider Solitaire-ben egy oszlopot választunk a rejtett kártya felfedéséhez?

Ajánlott a legtöbb rejtett kártyát tartalmazó oszlopot választani, de a játékban minden mást is figyelembe kell venni.

Meg tudná magyarázni a Spider Solitaire "rangtörés-láncolás" koncepcióját?

Alapvetően megpróbálod elkerülni a sorok megszakadását, és úgy mozogsz, hogy a kártyák mindig a helyes sorrendet kövessék. Ahelyett, hogy egy bubit egy üres oszlopba mozgatnál, inkább próbálj meg találni egy királynőt, és a bubit arra helyezni. Így végül a bubi alatti rejtett lapot fogod felfedni, és a játék sorrendjét is megtartod.

Miért kell a Spider Solitaire stratégiámba beépíteni a "nem elérhető forgatókönyveket"?

Bizonyos, még nem elérhető kártyák megjelenhetnek, és felhasználhatók a fejlődéshez. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha előre látod a megjelenésüket, és elkerülöd az olyan lépéseket, amelyek megakadályozzák, hogy jól használd ezeket a kártyákat. Ezért mindig gondolj arra, hogy mi történhet, és játssz ennek megfelelően.

Hogyan ér véget a Spider Solitaire játék?

A játék akkor ér véget, ha elfogynak a lépések, vagy ha nyolc sorozatot teljesítesz a győzelemhez.

Hogy hívják a világ legjobb Spider Solitaire-játékosait?

A legjobb Spider Solitaire játékosok közé tartozik Elizabeth Miller és Michael Cullum az Egyesült Királyságból, Fernando Rabello Brazíliából és Nobuo Sugimura Japánból.