JÚLIUS 2024

Pókhálós Pasziánsz - Lazíts és Edzd az Elméd

Játssz Spider Solitaire-t és hívd ki az agyadat a szórakoztató memóriajátékkal.

Teljes útmutató a Spider Solitaire-hez

Írta: Robert Moore | Utoljára frissítve: 05 August 2023 | Tényellenőrzés által: Elizabeth Miller

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
30 év tapasztalatával Robert Moore elismert szakértője a pasziánsz és a mahjong játékoknak, mélyen belemélyedve ezek klasszikus játékok szabályaiba és fejlett stratégiáiba. Rólunk Robert Moore

ASpider Solitaire olyan, mint egy trükkös puzzle, amelynek megoldása órákig tarthat. Ráadásul ez a pasziánsz azon egyedi változatai közé tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a színek számának beállításával válaszd ki a nehézségi szintet. Kemény dió, de semmi sem lehetetlen, ha megfelelő útmutatást kapsz. A Solitairea Spider Solitaire teljes útmutatója Spider Solitaire profivá tesz téged, és lehetővé teszi, hogy legyőzd ennek a kártyajátéknak minden változatát.

Készülj fel a korlátlan Spider Solitaire akcióra a Solitairea.com oldalon - a játék ingyenes, és letöltés vagy e-mail regisztráció nélkül játszhatsz Spider Solitaire online. A Spider Solitaire változatunk gyors betöltési idővel büszkélkedhet, és mobilbarát, így útközben is játszhatsz.

Használd ki az alábbi előnyöket:

 • Végtelen játékmenet

 • Visszavonás funkció, ha elakadnál

 • Súgók a következő lépésed irányításához és a fejlődésed fokozásához

A játék célja

A kép a Spider Solitaire játék célját / elrendezését mutatja.

A kép a Spider Solitaire játék célját / elrendezését mutatja.

ASpider Solitaire különböző kihívásokat kínál, az egy-, két- és négyfelvonásos változatoktól kezdve. Az egyszerűség kedvéért ebben a Spider Solitaire játékkal kapcsolatos útmutatóban a kezdőbarát, csak egyszínű változatra összpontosítunk. Ha egyszer megértetted, hogyan működik az egyszínű változat, akkor ezt a tudást könnyen alkalmazhatod a többi változat játékához.

Ebben a kártyajátékban az a célod, hogy a játékkártyákat a királytól az ászig csökkenő sorrendben rendezd el a tabló oszlopaiban. Ha egy sorrend elkészült, helyezd át a nyolc alaplap egyikére. Vannak bizonyos Spider Solitaire szabályok, amelyeket be kell tartanod a kártyák mozgatása közben, és amelyeket hamarosan tárgyalni fogunk.

Ajátékot akkor nyered meg, ha az összes alapítványon a királytól az ászig egy teljes szín van egymásra rakva, és nem marad játékkártya.

Hogyan játsszon és nyerjen

Spider Solitaire - Hogyan kell játszani és az alapmozdulatok

Spider Solitaire - Hogyan kell játszani és az alapmozdulatok

A Spider Solitaire a Microsoft Windows által népszerűsített szóló kártyajáték. A két pakli kártyával játszott kártyajáték kihívást jelent a saját magad elleni stratégiaalkotásra.

A Spider Solitaire szabályainak megértéséhez vizsgáljuk meg a játékteret, amely három részből áll:

 1. A tabló: a 104 lapból 54 van 10 oszlopban elrendezve, és minden oszlopban a legfelső lap képpel felfelé van.

 2. A készlet: Játék közben a tableau oszlopaihoz 50 ki nem osztott lap kerül.

 3. Az alap: Végső soron ez a terület tartalmazza mind a 104 kártyát, szín szerint rendezve és nyolc halomba rendezve királytól ászig.

Most pedig értsük meg a játék alapvető szabályait.

 • Amíg a kártyák csökkenő sorrendet követnek, addig egymásra rakhatók. Tehát bármelyik színű 6-os lapot bármelyik színű 7-es lapra ráteheted.
 • A legfontosabb szabály, amit nem szabad elfelejteni, hogy különböző színű kártyákat nem lehet egymás mellé rakni. Tehát stratégiát kell kialakítanod, és kerülnöd kell, hogy túlságosan kombináld a színeket.
 • Ha úgy gondolod, hogy nincs több lépésed, húzhatsz kártyákat a készletből, hogy minden tablókupacra tegyél egy lapot.
 • Egy üres tablóoszlopba csak király vagy királlyal kezdődő sorozat kerülhet.
Ahogy a kártyákat mozgatod és rendezed, a Spider Solitaire-ben új eltemetett kártyák kerülnek elő.

Ahogy a kártyákat mozgatod és rendezed, a Spider Solitaire-ben új eltemetett kártyák kerülnek elő.

Lépésről lépésre útmutató a Spider Solitaire elsajátításához

Ajátékban az a célod, hogy az összes táblakártyát az alapra helyezd azáltal, hogy a megfelelő színű kártyákat csökkenő sorrendben rendezed el, királytól ászig. Ha egy sorozatot befejeztél, az automatikusan az alapra kerül. Ha 8 sorozatot befejeztél, megnyered a játékot. Most már kitalálhatod, miért hívják ezt a játékot Spider Solitaire-nek. Tipp: valami köze van ahhoz, hogy hány alaphalmot kell kitöltened a győzelemhez.

Az egyedülálló Spider Solitaire játékunk három nehézségi szintet kínál:

 • 1. szint: Egy színű pók-pácziánsz (könnyű)

 • 2. szint: Két színű pók pasziánsz (nehéz)

 • 3. szint: Négy színű Spider Solitaire (szakértő)

Egy öltöny változat

A One Suit Spider Solitaire a legnépszerűbb türelemjátékok közé tartozik.

A One Suit Spider Solitaire a legnépszerűbb türelemjátékok közé tartozik.

A Spider Solitaire egy színnel tökéletes azok számára, akik még csak most kezdik a játékot. Minden kártya ugyanahhoz a színhez tartozik, így csak arra kell koncentrálnod, hogy a kártyákat csökkenő sorrendben helyezd el. Ha például van egy pikk 4-es kártyád, akkor meg kell találnod egy pikk 3-ast, amit rá kell tenned.

Ha több kártyát a megfelelő sorrendben raksz egymásra, akkor könnyen egymás mellé tudod rakni őket. Végül egy sorrendet az alapra lehet áthelyezni, ha az teljes.

Próbálj meg minden képpel lefelé fordított lapot felfedni a föléjük helyezett lapok mozgatásával. Használd a visszavonás gombot is, ahányszor csak akarod, hogy kijavítsd a hibákat. Nem kell aggódnod a pontszámod miatt, amikor tanulsz játszani.

Ez a legszórakoztatóbb változat, mert könnyen megtalálhatod a lépéseket, és gyorsan befejezheted a játékot. Azonban azoknak, akik már elsajátították, érdemes továbblépniük a nehezebb változatokra, hogy továbbra is kihívást jelentsenek maguknak.

Spider Solitaire két színnel és négy színnel (szakértői módok)

A szabályok többé-kevésbé ugyanazok a két- és négyszínű változatokban, de az új színek hozzáadása mindent megváltoztat. A két színű változatban két színű kártyákkal játszol, a négy színű változatban pedig minden szín elérhető.

Az a szabály, amely mindent megváltoztat, és az egy színű pók pasziánszhoz képest nehezebbé teszi ezeket a változatokat, az, hogy a különböző színű kártyák sorozatát nem lehet egymás mellé rakni.

Új lapok húzása a Spider Solitaire-ben

Ha kifogytál a lépésekből, akkor adj ki új lapokat, ha minden táblaoszlopban van legalább egy lap. Ne felejtsd el kitölteni az összes üres helyet, mielőtt osztasz. A szabály szerint mind a tíz táblaképen legalább egy lapnak kell lennie, mielőtt bármilyen lapot kiosztanál.

A Spider játékban minden oszlophoz egy új kártya kerül a készletből.

A Spider játékban minden oszlophoz egy új kártya kerül a készletből.

Tippek a Spider Solitaire játék megnyeréséhez

A Spiderben a kártyákat ászoktól királyokig terjedő halmokba zsonglőrködhetsz, mielőtt az alapokra kerülnének.

A Spiderben a kártyákat ászoktól királyokig terjedő halmokba zsonglőrködhetsz, mielőtt az alapokra kerülnének.

Íme néhány jó Spider Solitaire tipp és trükk, amit a saját játékodban is felhasználhatsz:

 • Üres oszlopok: Gyorsan ürítsd ki az oszlopokat, és használd őket ideiglenes tárolásra, hogy megnézhesd a képpel lefelé fordított kártyákat, és felmérd a hasznosságukat. Használd a visszavonás gombot, hogy visszalépj és megpróbálj egy másik oszlopot.

 • Oszlopkezelés: Oszd fel az oszlopokat munkakupacokra és hulladékkupacokra. Tartsa a munkakupacokat rendezetten a részleges sorozatok építéséhez. A hulladékhalmok tartalmazzák a már nem szükséges kártyákat.

 • Ne siess: A sebesség nem befolyásolja a pontszámodat, ezért gondosan fontold meg a lépéseidet.

 • Prioritás a tablóban: A tablóban tegyen lépéseket, és csak akkor vegye fontolóra a kártyák húzását, ha már nincs több lépése.
 • Fedd fel a rejtett kártyákat: Mindig próbálj meg olyan lépéseket tenni, amelyekkel képpel lefelé fordított lapokat fedezel fel, hogy sok lehetőséged legyen.
A Király az ásznak halomra kerül az alapítványra, ha elkészült.

A Király az ásznak halomra kerül az alapítványra, ha elkészült.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Spider Solitaire GYIK

Íme néhány a leggyakoribb kérdések közül, amelyeket a Spider Solitaire-rel kapcsolatban kapunk:

Mit jelent a "suit" a Spider Solitaire-ben?

A szín azt jelenti, hogy hány szín áll a rendelkezésedre a játék során. Az 1 suit szint könnyűnek, a 2 suit középhaladónak, a 4 suit pedig haladónak/szakértőnek számít. Minél több szín szerepel, annál nagyobb kihívást jelent a játék. Sok játékosnak segítségre van szüksége a 4-fajta szint meghódításához.

A Spider Solitaire a szerencsén vagy az ügyességen alapul?

A pasziánsz játékokban a sikerhez általában az ügyesség és a szerencse keveréke szükséges. Számtalan pasziánsz variáció létezik egyedi szabályokkal és nyerési feltételekkel. A Spider Solitaire játékok minden típusában nem minden leosztás nyerhető, de a stratégiai játék növelheti a győzelem esélyeit.

Hogyan számolják ki a pontszámodat a Spider Solitaire-ben?

A Spider Solitaire-nek nincs szabványos pontozási módszere. Minden platformnak egyedi rendszere lehet. A mi játékunkban a pontszámodat az összes lépésed és a ráfordított idő határozza meg. A kevesebb lépés és a kevesebb eltöltött idő magasabb pontszámot eredményez.

Mit jelent az "alapítvány" a Spider Solitaire-ben?

Az alapozás az a négy cölöp, amelyre egy teljes színt vagy sorozatot kell építeni. A legtöbb pasziánsz játékban a négy ász szolgál az alapok alapjául, amelyek a kőr, káró, pikk és treff színeket tartalmazzák.

Mi a Spider Solitaire kártyajátékok története?

A Spider Solitaire, az eredeti Solitaire egyik változata, egy egyjátékos kártyajáték, amelynek több változata is létezik, és amely a Microsoft Windows rendszerbe való beépítése után vált népszerűvé. A játék a "Spider" Solitaire nevet a nyolc lábbal rendelkező pókok és a játék teljesítéséhez szükséges nyolc alaphalom közötti kapcsolat miatt kapta. A Spider jelenlegi változata 1949-ből származik, de első említése 1937-ben a Games Digestben jelent meg. Ebben a változatban 54 helyett 50 lapos volt az alaptábla, de mivel a leírás szerint ez egy jól ismert játék, az eredete valószínűleg az 1930-as évek elejére nyúlik vissza.

Mennyi az esélye, hogy megnyerjünk egy Spider Solitaire játékot?

A klasszikus online pasziánszhoz hasonlóan a Spider Solitaire-ben sem lehet minden leosztást megnyerni. Becsléseink szerint az 1-fajta Spider Solitaire esetében 55-65%-os nyerési arányt, a 2-fajta esetében 20-25%-ot, a 4-fajta esetében pedig 5-10%-ot lehet elérni. A Solitairea.com-on lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy nyerhető játékokat játsszanak, hogy elkerüljék a nyerhetetlen helyzetbe kerülést.