MÁJUS 2024

Kezdők Pókhálós Pasziánsz Útmutatója és Hogyan Nyerj (2024)

Tanuld meg, hogyan kell játszani Spider Solitaire-t kezdőként

Kezdő Spider Solitaire 2024 Útmutató

Írta: Robert Moore | Utoljára frissítve: 29 Június 2023 | Tényellenőrzés által: Elizabeth Miller

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
30 év tapasztalatával Robert Moore elismert szakértője a pasziánsz és a mahjong játékoknak, mélyen belemélyedve ezek klasszikus játékok szabályaiba és fejlett stratégiáiba. Rólunk Robert Moore

Túl gyakran kezdtél el nyerni a pasziánsz játékokban? Kezdi unni, hogy újra és újra ugyanazokat a pasziánsz játékokat játssza? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a Spider Solitaire nevű izgalmas játékot.

Azonnal észre fogod venni, hogy ez a játék 2 pakli kártyával és több színű változatokkal rendelkezik, hogy még bonyolultabbá és szórakoztatóbbá tegye a dolgokat.

Ez nem az a játék, amit állandóan játszani szeretnél, mert nagyon nehéz lehet nyerni. Vannak azonban olyan stratégiák, amelyek drasztikusan javítják az esélyeidet.

A probléma az, hogy minden szabállyal tisztában kell lenned, mielőtt arra gondolnál, hogy ezt a rendkívüli kártyajátékot játszd. Ezért ebben a kezdő Spider Solitaire útmutatóban mindent elmagyarázunk, amit tudnod kell.

A Spider Solitaire beállítása kezdőknek

Így állíthatod be ezt a játékot könnyedén:

 • Vegyél 2 szabványos kártyapaklit , és keverd meg őket megfelelően.
 • Ezután fogjátok a kártyákat, és építsetek 10 oszlopot a játéktéren vagy a tablón.
 • A táblakép oszlopait úgyalakítjátok ki , hogy a táblakép 4 bal szélső oszlopában 6 kártya legyen, a többi oszlopban pedig csak 5 kártya.
 • Más pasziánsz változatokhoz hasonlóan a táblakép oszlopainak alsó lapja egy felfordított kártya lesz.
 • Miután befejezted a táblakép felépítését, már csak 50 kártya marad, és ezeket 5 egyenlő kupacba rakod a készlet részeként.
 • Bármelyik képpel felfelé fordított kártyát mozgathatod, hogy csökkenő sorrendben építsd fel a sorokat, és ha kifogytál a lehetőségekből, új játékkártyákat adhatsz ki a készletből.

Fordulatok a Spider Solitaire játékban

ASpider Solitaire játék közben általában a képernyő alján láthatod, hogy hány fordulót vagy lépést tettél. Ha profinak akarsz minősülni, a fordulók számának a lehető legalacsonyabbnak kell lennie.

Eltart egy darabig, amíg megérted a pontozási rendszert, amely oldalanként némileg eltérhet. Nem kell attól tartanod, hogy a túl sok lépés miatt elveszíted a játékot, de a legmagasabb pontszám elérése érdekében javasoljuk, hogy minimalizáld a lépéseket.

Ajó hír az, hogy a pontszámod növekszik, ha sorozatok építésével és egy képpel lefelé fordított kártya felfordításával növeled a pontszámodat. Amíg jól használod az új kártyákat, nem kell aggódnod a fordulók száma miatt.

Spider Solitaire játék - A szabályok

Minden Spider Solitaire változat ugyanazokkal az alapszabályokkal rendelkezik. A különbség abból adódik, hogy egyes változatokban több szín van, és ez megváltoztatja a kártyák mozgatásának módját.

Az alábbiakban részletesen ismertetjük a Spider Solitaire különböző változatainak szabályait:

A 4 színű Spider Solitaire játékszabályai

A Spider Solitaire Four Suit változata őrületes, és az egyik legbrutálisabb pasziánsz játék, amit valaha készítettek. A jó hír az, hogy kombinálhatod a színeket, hogy szekvenciákat alkoss, amíg csökkenő szekvenciát hozol létre.

Például egy kőr 6-os kerülhet egy pikk 7-esre, és egy treff 5-ös ugyanerre a kőr 6-osra. Így egy sorozat végén 5, 6 és 7 különböző színű lapot is tartalmazhat.

Ajáték korlátja, hogy csak az azonos színhez tartozó lapokat lehet sorozatban egymás mellé rakni. Végső soron a játék megnyeréséhez a királytól az ászig azonos színű sorozatokat kell létrehozni az alapkupacokon.

Az ingyenes Klondike Solitaire játékokkal ellentétben a Spider Solitaire with Four Suits játékban bármelyik kártyát vagy kártyasorozatot könnyedén elhelyezheted egy üres oszlopban.

Spider Solitaire - 2 színű változat szabályai

Amikor ezt a két színű online változatot játssza, általában csak 2 színű kártyát lát a játéktérben. Így könnyű a kártyákat egymásra rakni és mozgatni, mivel csak két szín létezik. A többi változathoz hasonlóan itt is csak azonos színű kártyákat lehet együtt mozgatni.

Haezt otthon szeretnéd játszani, akkor a különböző színű kártyákat úgy kezelheted, mintha más színhez tartoznának. Így a kőr és a káró lapok egy színt, a pikk és a treff lapok pedig egy másik színt fognak alkotni.

A többi szabály ugyanaz, mint a négy színű variációnál, és minden olyan sorozat, amelyet a királytól az ászig terjedő lapokkal teljesítesz, átvihető az alapra.

1 Suit Spider Solitaire változat - ugyanazok az alapszabályok

Ezt a változatot kell játszanod, ha Spider Solitaire-t szeretnél nyerni. Könnyebb, mert csak egy szín van benne, így a különböző színekkel való törődés nélkül rakhatod a kártyákat. Ennek ellenére a csökkenő sorrendet kell követned, mivel ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a fenti két változatra.

Ha ezt online játszod, észre fogod venni, hogy minden felfordított lap és a készletből származó lapok ugyanabba a színbe tartoznak. Ha otthon szeretnéd játszani, akkor feltételezheted, hogy minden kártya ugyanahhoz a színhez tartozik, és a megfelelő sorrendben rakd őket egymásra.

Kezdő stratégiák a Spider Solitaire dominálására

Íme néhány alapvető tipp , hogy új játékosként javítsd a pasziánsz stratégiádat:

 • Nézz meg minden egyes nyílt kártyát , és nézd meg, hogy mozgatható-e vagy sem, mielőtt bármilyen kártyát húzol a készletből.
 • Alegjobb, ha csak egy színű sorozatok jönnek létre. Tudnod kell azonban, hogy ez nem mindig lehetséges, és a színek kombinálása elengedhetetlen a győzelemhez.
 • Több színű pasziánsz esetén a játék előrehaladtával próbálj meg minden színnel sorozatokat létrehozni.
 • Ha a készletkártyákból valóhúzás után nem látod a lépéseket, visszacsinálhatod, és megnézheted, hogy kihagytál-e valamit.
 • Ha közel állsz egy sorozat befejezéséhez, minden energiádat a befejezésbe fektesd, hogy könnyebbé tedd a játékot.

Kulcspontok Spider Solitaire kezdőknek

ASpider Solitaire bármelyik változatát játszhatod, de a feladatod mindig az lesz, hogy a kártyákat csökkenő sorrendben rakd egymásra és töltsd meg velük az összes alapkupacot. Tehát a király lesz az első, aztán a dáma, majd a bubi, és a sorrend egy ászzal zárul.

A játék variációi csak a különböző színek miatt léteznek, az alapok mindig ugyanazok lesznek. Mindössze annyit kell tenned, hogy megkeresed a következő legmagasabb értékű lapokat, és rájuk pakolod a kártyákat. Ha ugyanabba a színbe tartoznak, akkor fantasztikus. Ha nem ugyanabba a színbe tartoznak, akkor ideiglenesen egymásra rakhatod őket, hogy továbblépj.

Kezdőként a visszavonás gomb a barátod, és soha ne gondolkozz kétszer, mielőtt használnád. Ne feledd, hogy csak azt próbálod megtanulni, hogyan kell játszani a játékot, és nem a magas pontszámokra gondolsz.

Próbálj meg olyan stratégiát kidolgozni, amely megfelel a játékstílusodnak, és ne aggódj túlságosan a vereség miatt. Végül is az egész a szórakozásról szól.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Kezdő Spider Solitaire - GYIK

Íme a Spider Solitaire kártyajátékkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések:

Mi a közös cél a Spider Solitaire összes változatában?

A győzelemhez a kártyákat csökkenő sorrendben kell egymásra raknod, és ügyelned kell arra, hogy azonos színűek legyenek. Minden sorrend egy királlyal kezdődik és mindig egy ásszal végződik. Ha sikerül ilyen azonos színű sorozatot építened, az automatikusan az alaphalomba kerül. Ha 8 sorozatot építesz, megnyered a játékot.

Mi a különbség az 1 színű, a 2 színű és a 4 színű Spider Solitaire között?

A Spider Solitaire ezen változatai között a fő különbség a színek száma. A Spider Solitaire with One Suit egyetlen színnel rendelkezik, amely lehet bármilyen szín, például káró vagy pikk. A 2 színű Spider Solitaire a fekete és a piros lapokat különböző színekre osztja. Végül a 4 Suits Spider Solitaire mind a 4 színt tartalmazza, így ez az egyik legizgalmasabb és legbonyolultabb pasziánsz játék.

Miért fontos a stratégiai tervezés a Spider Solitaire-ben?

A Spider Solitaire könyörtelen és nagyobb kihívást jelent az új játékosok számára, mint bárki más. Tehát kell egy terv, hogy megbirkózz a játékkal, és helyesen rendezd el a kártyákat. Ha fogalmad sincs, mit csinálsz, kétségtelenül rakosgatni fogod a kártyákat, de soha nem fogsz nyerni. Ezért a megfelelő stratégia elengedhetetlen.

Mit tanácsolnál valakinek, aki a Spider Solitaire-ben szeretne nyerni?

Szeretnénk biztosítani, hogy nem vagy egyedül, és hogy a vereség a játék része. Azonban javíthatod a nyerési arányodat, ha olyan tippeket követsz, mint a lassú játék és az egyes lépések stratégiai átgondolása, az egy színű sorozatokra való összpontosítás, a készletből való húzás elkerülése, mielőtt kifogynál a lehetőségekből, és a visszavonás gomb használata, ha szükséges.

Hogyan befolyásolja a Spider Solitaire-ben elért pontszámomat a fordulók száma?

Minden egyes lépés, amit teszel, csökkenti a pontszámodat. Amíg a megfelelő lépéseket teszed, addig a sorozatok létrehozásával és a kártyák felfedésével növelheted a pontszámodat. Tehát a magasabb fordulószám hatását semlegesítheted a helyes lépésekkel.

Milyen hatással van a Spider Solitaire beállítása a játékmenetre?

Ha a beállítás rossz, lehet, hogy lehetetlen nyerni. A jó hír az, hogy a játék beállítása egyszerű, ha követi a fentebb megosztott utasításokat. Az online pasziánsz játékoknál a weboldal elvégzi a beállítást, így azonnal elkezdhetsz játszani.