JÚLIUS 2024

Játssz Piramis Pasziánszot és élvezd a Figyelmet Igénylő Játékot 2024-ban

Játssz Piramis pasziánszot online, és állítsd kihívás elé magad és az elméd.

Piramis pasziánsz online játék

Írta: Elizabeth Miller | Utoljára frissítve: 11 August 2023 | Tényellenőrzés által: Robert Moore

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
Erzsébet pasziánsz jártassága, amelyet három évtized játék és szigorú tanulmányozás során fejlesztett ki, egy innovatív és nagyra becsült szakértővé tette őt, akire újoncok és kedvelők egyaránt számíthatnak. Rólunk Elizabeth Miller

APyramid Solitaire egy egyszerű pasziánsz változat, ahol olyan kártyapárokat próbálsz meg egymáshoz illeszteni, amelyek összege 13-at tesz ki. A kártyák értékei elég nyilvánvalóak, a szabályok pedig nagyon könnyen érthetőek. Még ha nem is játszottál még más pasziánszváltozatot, akkor is játszhatod ezt. Csak olvasd végig ezt az útmutatót, és hamarosan megszerezheted az első nyereményedet.

A játék a legkorábbi, "Tut's Tomb" néven induló játéktól kezdve a mai, modern kialakításáig izgalmas és kihívásokkal teli élményt ígér. Ha egyszer elsajátítod a játékmenetet, elég gyorsan képes leszel eltávolítani a kártyákat, és 5 perc alatt befejezni egy játékot.

Olvasd el ezt a cikket, hogy többet megtudj a Pyramid Solitaire szabályairól és stratégiáiról, nyomon követhesd a teljesítményedet a ranglistás helyezésekkel, nyerj, és fedezd fel azokat a tippeket, amelyekkel minden fordulóban győzni tudsz.

Rövid összefoglaló

 • A Piramis pasziánsz egy kártyajáték, amelyben olyan kártyákat kell egymáshoz illesztened, amelyek összege 13-at tesz ki.

 • A nyerési stratégiák közé tartozik a királyok gyors eltávolítása, a piramis egyenletes szerkezetének fenntartása és a készlet takarékos felhasználása.

 • A Solitairea.com idő- és lépéskövetést, a játék variációit, valamint az összes eddigi legjobb pontszámot kínálja, hogy élvezhesd.

Mi az a Piramid Solitaire?

APyramid Solitaire egy olyan kártyajáték, amely egy 52 lapból álló szabványos paklit használ, amely minden értékből négy lapot tartalmaz. A kártyákat piramis alakzatban osztják ki az asztalon. A táblaképen 28 lapot találsz külön oszlopokba rendezve, a fennmaradó lapok pedig a készletet alkotják.

Ha otthon szeretnél játszani, rendezd el a kártyákat úgy, hogy minden sorban annyi kártya legyen, amennyi a száma. Egyszerűen fogalmazva, az első sorban egy kártya lesz, a második sorban 2, és így tovább. Végül az utolsó sor lesz a hetedik sor, 7 kártyával.

A piramisból addig kell eltávolítanod azokat a kártyapárokat, amelyek összege 13, amíg a piramisból az összes kártya el nem tűnik. Minden számozott kártya számértékkel bír, az arckártyák értéke 11 és 13 között van, az ászok értéke pedig 1. Pontosabban a bubi, a dáma és a király értéke 11, 12 és 13. A bubi, a dáma és a király értéke 11, 12 és 13. A készletet további kártyák húzására használhatod, ha nem találsz olyan kombinációt, amellyel a piramisból eltávolíthatod a kártyákat.

Ajáték célja, hogy az összes kártyát eltávolítsd a piramisból, és a játék véget ér, amint ez sikerül. A Pyramid Solitaire izgalmas kihívást kínál, miközben stratégiailag eltávolítod a kártyákat, és megtisztítod a piramist.

Tippek kezdőknek

A játék beállítását bemutató kép

A játék beállítását bemutató kép

A Pyramid Solitaire játékkal való utazás izgalmas élmény lehet. Hogy segítsünk megismerkedni a játékkal és fejleszteni a képességeidet, összeállítottunk egy listát a kezdő tippekről:

 1. Értsd meg a szabályokat: Mielőtt belevetnéd magad a játékba, győződj meg róla, hogy jól ismered a Piramid Solitaire alapvető szabályait és céljait.

 2. Gyakorolj: Minél többet játszol, annál jobban megismered a kártyakombinációkat és a stratégiákat, így javul az általános teljesítményed.

 3. Légy türelmes: Kezdőként elengedhetetlen, hogy időt szánj rá, és alaposan mérlegelj minden egyes lépést, mielőtt döntést hozol.

 4. Tervezz: Vizualizáld a piramis elrendezését, és számítsd előre, hogy bizonyos lépések megtétele után mely lapok kerülnek majd elő, mivel ez segíthet a jobb döntések meghozatalában.

Hogyan kell játszani a Pyramid Solitaire-t

A Pyramid Solitaire-ben a királyok közvetlenül az alapra mozgathatók.

A Pyramid Solitaire-ben a királyok közvetlenül az alapra mozgathatók.

APyramid Solitaire lényege, hogy olyan kártyákat párosítsunk, amelyek összege mindig 13. A játék megkezdéséhez nézd meg a piramis alsó sorában lévő összes kártyát. Határozd meg, hogy bármelyik két kártya értéke összeadódhat-e 13-ra. Ha igen, távolítsd el ezeket a kártyákat a tablóról, és tedd az alapba, hogy kivonhasd őket a játékból.

A királyok számértéke 13, tehát amint felkerülnek, azonnal eltávolíthatók. A piramison lévő, más kártyák által nem takart kártyák és a hulladékhalom legfelső lapja alkalmasak a párosításra.

A kártyáknak össze kell adniuk a 13-at, hogy az alapítványhoz kerülhessenek.

A kártyáknak össze kell adniuk a 13-at, hogy az alapítványhoz kerülhessenek.

Ajáték sikeres befejezése akkor érhető el, ha három végfeltétel teljesül: a piramis, a hulladékhalom és a raktárkészlet eltakarítása az alapra. Ha bármelyik két kártya az alapítványra került, többé nem használható fel a játékban.

Ha a piramisban lévő összes kártyát eltakarítjátok, automatikusan nyertek. A győzelem tehát könnyű, ha a piramisra koncentrálsz, és folyamatosan a megfelelő kártyákat párosítod. Ha olyan helyzetbe kerülsz, amikor már nincs több lépés, a visszavonás gomb segítségével visszamehetsz és kijavíthatod a hibákat.

Stratégia a Piramis Solitaire játékok megnyeréséhez

Ismerje meg a piramis pasziánsz szabályait, mielőtt stratégiákat dolgozna ki a győzelemhez.

Ismerje meg a piramis pasziánsz szabályait, mielőtt stratégiákat dolgozna ki a győzelemhez.

Az alábbi tippek segítenek javítani a stratégiádat, és könnyen összeilleszteni a kártyapárokat:

 • Kezdetben csak az alul lévő kártyákból tudsz párokat alkotni. Koncentrálj tehát a nyílt lapokra, és próbálj meg minél több párt alkotni anélkül, hogy a készletből húznál.
 • Ha több lehetőséged van a kártyák párosítására, nézd meg, hogy a lépésed után milyen lapok lesznek felfedve, és válaszd azt a párt, amelyik több előnyös lapot fed fel.
 • A készletet óvatosan használd, és csak akkor húzz belőle kártyát, ha a tablóban nincs szabad lépés.
 • A királyok az egyetlen olyan lapok, amelyeket önállóan lehet az alapba küldeni, ezért a lehető leggyorsabban ki kell venni őket a játékból, hogy több rendelkezésre álló lépés jöjjön létre.
 • Mindig igyekezzetek úgy párokat alkotni, hogy a kártyákat egyenletesen távolítsátok el a piramisból. Nem akarod, hogy a végén csak a piramis egyik oldala maradjon meg, és ne legyen több használható lépés.

Idő és mozgások nyomon követése

A játék rögzíti a játék során végrehajtott lépéseket, és a játék után összegzi a lépések számát. Az időmérés a Pyramid Solitaire-ben különböző eszközökkel érhető el, például időzített móddal és a játék kezdetétől a játék végéig eltelt idő nyomon követésével.

Bizonyos játékverziókban időzített üzemmód van, ahol egy meghatározott időtartam áll rendelkezésre a játék befejezéséhez. Kihívást jelenthetsz magadnak azzal, hogy minden egyes játék során megpróbálod felülmúlni a korábbi eredményeidet a lépések és a játék befejezéséhez szükséges idő tekintetében.

Próbálj meg csak a piramisban lépéseket tenni anélkül, hogy a készletből húznál, és ellenőrizd, hogy új lapok felbukkanásakor lehet-e párokat alkotni a piramisban. Így időt takaríthat meg, és korlátozott számú lépéssel is nyerhet.

A Pyramid Solitaire változatai

Az alábbiakban a Pyramid Solitaire népszerű változatai következnek, amelyeket érdemes kipróbálnod:

 • Tut's Tomb: Ebben a változatban egyszerre 3 lapot húzol, és a legjobb az egészben, hogy annyiszor mehetsz végig a készleten, ahányszor csak akarsz.
 • Relaxed Pyramid: A piramis paszsziéban a legkönnyebb, hogy a piramisok a legkönnyebbek legyenek: Ez a Pyramid Solitaire egy könnyebb változata, ahol a győzelemhez csak a piramisokban lévő kártyákat kell átraknod az alapkupacokba. Nem kell aggódnod a készletben lévő kártyák vagy a hulladék miatt.
 • Gizella: Ebben a játékban az összes olyan kártya, amelynek a készletben kell lennie, 8 oszlopban van elrendezve, mindegyikben 3 kártyával. Az oszlopok legfelső lapját használhatod fel, hogy párokat alkoss, és megnyerd a játékot.
 • Háromszög: A Triangle Solitaire-ben a kártyák fordított piramis alakú elrendezése található. Ez 2 hulladékkupacot tartalmaz, és a többi szabály ugyanaz.
 • Apophis Solitaire: Ez a játék nagyon hasonlít a normál változathoz, az egyetlen különbség, hogy egy helyett három hulladékhalom van.

Minden idők legjobb pontszámai a piramisjátékokban

A Pyramid Solitaire játékban a legjobb elérhető pontszám a 0, ami akkor érhető el, ha az összes kártyát sikeresen eltávolítottad a tábláról. Sajnálatos módon nincsenek hivatalos rekordok az eddigi legjobb pontszámokról.

A Solitairea.com azonban 10 percenként megjeleníti a Pyramid Solitaire legjobb pontszámát, így nyomon követheted saját pontszámod alakulását, és esetleg megdöntheted az alsó sor rekordját.

Az olyan Pyramid Solitaire-rajongók számára, mint te, a lehető legmagasabb pontszám elérésére való törekvés az összes kártya eltávolításával a tábláról izgalmas kihívást jelent.

Nyerhetetlen játékok azonosítása és megoldása

Azonosítsa a letiltott kártyákat, és fontolja meg, hogy felszabadíthatóak-e vagy sem.

Azonosítsa a letiltott kártyákat, és fontolja meg, hogy felszabadíthatóak-e vagy sem.

Néha előfordulhat, hogy a kártyák elrendezése miatt nem nyerhetsz Pyramid Solitaire játékot. Hogy időt és frusztrációt takarítson meg, tartsa szem előtt az alábbi tippeket:

 1. Ismerje fel a blokkolt kártyákat: A játék valószínűleg nyerhetetlen, ha észreveszed, hogy más kártyák blokkolják a lényeges kártyákat, amelyeket nem lehet eltávolítani.

 2. Vizsgálja meg a készletet: Ellenőrizd a készletet olyan kártyák után, amelyek nem illeszthetők össze a piramisban lévő egyetlen rendelkezésre álló kártyával sem. Ha ilyen kártyákat találsz, a játék nyerhetetlen lehet.

 3. Figyeld a fejlődésedet: Ha a raktárkészlet és a visszavonás lehetőségeinek használata ellenére sem tudsz folyamatosan lépni, fontold meg a játék újraindítását.

 4. Tanulj a tapasztalatokból: Ahogy egyre több játékot játszol, egyre jobban fogod tudni időben felismerni a nyerhetetlen játékokat, így időt takaríthatsz meg, és a nyerhető játékokra koncentrálhatsz.

Ha ezeket a tippeket és stratégiákat beépíted a játékmenetedbe, akkor jobban fogod élvezni a Pyramid Solitaire-t, és jobban fogod tudni élvezni és kitűnni benne.

Piramis pasziánsz - Kulcspontok

APyramid Solitaire egy magával ragadó és élvezetes kártyajáték, amely kihívás elé állít, hogy stratégiailag olyan kártyákat illessz össze, amelyek összege 13, annak érdekében, hogy megtisztítsd a táblát az összes kártyától. Bár a szerencse minden fordulóban fontos szerepet játszik, az ügyes játék segít maximalizálni a játék megnyerésének esélyeit. Egyszerű szabályainak és játékmenetének köszönhetően a Pyramid Solitaire univerzális vonzerővel bír, így kiváló játék alkalmi és tapasztalt kártyajátékosok számára egyaránt.

Emellett a nyomonkövetési funkciók segíthetnek a játék előrehaladásának becslésében és a lehetséges csúcspontszámok meghatározásában. A Pyramid Solitaire variációi között klasszikus és modern változatok, valamint egyéb módosítások is szerepelnek, így folyamatosan kihívást jelenthetnek játéktudásodnak.

A lényeg? A Pyramid Solitaire órákig tartó szórakozást ígér, függetlenül a tapasztalatod szintjétől. Ha szeretnél játszani a Pyramid Solitaire-rel, nézd meg az itt a Solitairea oldalon elérhető ingyenes verziót.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Gyakran ismételt Pyramid Solitaire kérdések

Íme néhány kérdés és válasz a Pyramid Solitaire játékkal kapcsolatban.

Hogyan működik a Pyramid Solitaire?

A Pyramid Solitaire játékban egy 28 lapból álló piramis alakú elrendezésből kell eltávolítanod azokat a kártyapárokat, amelyek összege tizenhárom. Egy 52 lapos normál pakliban a bubik 11, a dámák 12, a királyok pedig 13 lapot érnek. A célod az, hogy stratégiailag összeilleszd és eltávolítsd a párokat, hogy megtisztítsd a piramist. Ez a játék gyors tempójú, és gyors gondolkodást és döntéshozatalt igényel a rejtvény megoldásához.

A Pyramid Solitaire mindig megnyerhető?

A szakértők szerint a Pyramid Solitaire nem mindig nyerhető a kártyák elhelyezése és az a lehetőség miatt, hogy bizonyos kártyaelrendezések megoldhatatlanok. Azonban alkalmazhatsz bizonyos taktikákat a nyerhető és nyerhetetlen pasziánszjátékok azonosítására, így növelve a siker esélyeit.

Melyik pasziánsz játék összege 13?

A Pyramid Solitaire egy klasszikus pasziánsz játék, amelyben a játékosoknak olyan kártyapárokat kell eltávolítaniuk, amelyek összege tizenhárom - a király a pakli legmagasabb értékű lapja. A bubik értéke tizenegy, a dámáké tizenkettő, a királyoké pedig tizenhárom, egy tipikus 52 lapos pakliban. A játékot 28, piramis alakban elrendezett kártyával játsszák, és a cél az, hogy a győzelemhez az összes kártyát eltávolítsák a piramisból.

Játszhatok Piramid Solitaire-t ingyen?

Igen, a Pyramid Solitaire ingyenes itt a Paszianszjatek.com oldalon. Ingyen játszhatsz vele online, ingyen letöltheted, és még az agyadat is ingyen edzheted vele.