APRIL 2024

Játssz FreeCell Pasziánszot és Lazíts ezzel az Ingyenes Kártyajátékkal

Játssz FreeCell Solitaire-t és pihenj ki a stresszből.

Bevezetés a FreeCell kártyajátékokba 2023-ban

Írta: Elizabeth Miller | Utoljára frissítve: 08 August 2023 | Tényellenőrzés által: Robert Moore

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
Erzsébet pasziánsz jártassága, amelyet három évtized játék és szigorú tanulmányozás során fejlesztett ki, egy innovatív és nagyra becsült szakértővé tette őt, akire újoncok és kedvelők egyaránt számíthatnak. Rólunk Elizabeth Miller

AFreeCell Solitaire több szabadságot és lehetőséget biztosít, mint a legtöbb más pasziánsz játék. Nemcsak az összes kártyát láthatod, mivel azok képpel felfelé vannak tartva, hanem könnyedén áthelyezhetsz akár 4 kártyát is a négy szabad cellába, hogy segítsenek a lépéseidben. Ez az útmutató tehát segít megérteni, hogyan játszható ez a kártyajáték, és megkönnyíti az egyes játékok megnyerését.

Ajátékot a FreeCell Solitaire ingyenes játékával és annak számos izgalmas változatával itt a Solitairea.com-on ismerheted meg, mint például:

 • FreeCell Soliter: Dupla FreeCell

 • Három pakli FreeCell

 • Négy pakli FreeCell

 • Nyolc Off

 • Baker's Game

Nem kell letöltened vagy regisztrálnod, és olyan hasznos funkciókat használhatsz, mint a tippek, a visszavonás és a lépések újbóli elvégzése. Testre szabhatod a kártyák kialakítását, nyomon követheted a nyerési arányodat, és még a háttérszínt is megváltoztathatod, amikor a weboldalunkon játszol. A legmélyebb élmény érdekében próbálj meg teljes képernyős módban játszani.

Teljes FreeCell Solitaire útmutató

AClassic FreeCell Solitaire-t egy hagyományos 52 lapos paklival játsszák, és a Baker's Game módosítása. A döntő különbség az, hogy a FreeCellben a játékkártyák a színek váltakozásával épülnek fel. Ez ellentétben áll a Baker's Solitaire játékkal, ahol a kártyák szín szerint épülnek fel.

Szinte minden FreeCell játék nyerhető, néhány ritka kivételtől eltekintve. A FreeCellben a kártyák rangjai az ászoktól a királyokig terjednek, és mind a színek, mind a rangok döntő szerepet játszanak a játékmenetben. Próbáljuk megérteni a felállást, és azt, hogyan kezdhetsz el játszani ezzel a csodálatos kártyajátékkal.

Beállítás és kezdés

Hogyan kell beállítani egy FreeCell Solitaire játékot?

Hogyan kell beállítani egy FreeCell Solitaire játékot?

A FreeCell játék nyolc kártyaoszloppal kezdődik, az első négyben hét, az utolsó négyben hat kártya van. A táblaképet alkotó összes lapot képpel felfelé osztják ki. Játékosként az a célod, hogy a kártyákat az otthoni cellákba, vagy ahogyan ezeket nevezik, az alapokra helyezd, ahol az egyes színek ászoktól királyig vannak sorrendben.

A szabad cellákat szükség esetén használjátok a tabló oszlopának utolsó lapjainak ideiglenes tárolójaként.

A FreeCell Solitaire-ben háromféle halom létezik:

 1. A szabad cellák: Ezek a négy halom ideiglenes helytartók, ahová bármilyen kártyát elhelyezhetsz.

 2. Az Alapok: Ez a négy kupac az, ahol az egyes színeket felépítheted az ászoktól a királyokig.

 3. A táblakép: Nyolc kupacból áll, ez a fő játéktér, ahol a játék kezdődik.

Mint láthatod, a FreeCell Solitaire játék nagyon hasonlít más klasszikus kártyajátékokhoz, például a Klondike-hoz.

Hogyan kell játszani a FreeCell Solitaire-t

Hogyan működik a FreeCell Solitaire játék

Hogyan működik a FreeCell Solitaire játék

A szerencsét és a stratégiát ötvöző FreeCell Solitaire játékok kihívást jelentenek a rendelkezésre álló kártyák felhasználására és több lépés megtervezésére. A bal oldalon négy szabad cellával (legtöbbször) és a jobb oldalon négy otthoni cellával (legtöbbször) a cél az, hogy az összes kártyát az otthoni cellákba helyezzük.

A táblakép alján lévő bármelyik fedetlen lapot mozgathatod, betartva bizonyos (alább ismertetett) szabályokat, amikor a lapokat az alapra, a szabad cellákba vagy a táblakép más oszlopaiba mozgatod.

Afenti képen látható (1,2), hogy az ászok egy azonos színű alaphalmazt indítanak, és ez az egyetlen kártya, amelyet kezdetben oda lehet mozgatni. Az ászoktól a királyig váltakozó színűre rendezett lapok szintén áthelyezhetők a szemléltetés szerint (3). Egyszerűbben fogalmazva, egy lapot akkor helyezhetünk a másikra, ha az a következő legalacsonyabb lap, és ellentétes színű. Például egy kőr 3-as könnyen ráhelyezhető egy pikk 4-esre.

Az alapvető szabályok magyarázata

Az alapszabályokat bemutató játékkép működés közben

Az alapszabályokat bemutató játékkép működés közben

Az alábbiakban a FreeCell alapvető szabályait kell ismerned, mielőtt játszanál:

 1. A káró kettes a káró ász tetejére kerül, miközben azonos színű halmot építünk. Egyszerűen fogalmazva, az azonos színű kártyákat növekvő sorrendben kezdhetjük el rakosgatni az alapkupacokra.
 2. Több lapot is szabad mozgatni, ha azok a csökkenő sorrendet követik, és váltakozó színűek.
 3. A szabad cellák használata korlátozza a tablóban mozgatható kártyák számát. A korlát mindig megegyezik az üres szabad cellák számával plusz eggyel. Ha tehát 4 üres szabad cellád van, akkor 5 kártyát mozgathatsz. Ha csak 1 üres szabad cellád van, akkor 2 kártyát mozgathatsz.
 4. Bármelyik kártya vagy kártyasorozat áthelyezhető egy üres táblaképre, és az is szabad cellának számít a mozgatható kártyák számának kiszámításakor.

7 FreeCell Solitaire stratégiai tipp a gyakori győzelemhez

Ha növelni szeretné nyerési esélyeit a FreeCell szabályrendszerén alapuló legtöbb pasziánsz játékban, kövesse ezt a hét szakértői tippet és trükköt:

 1. Alaposan tanulmányozza a táblaképek elrendezését, mielőtt lépést tenne és kidolgozná a stratégiáját.
 2. Helyezze előtérbe az ászok, kettesek stb. felfedését, mivel ezeket a játékkártyákat kell először az alapba helyezni.
 3. Legyen óvatos, amikor szabad cellába helyez egy lapot, mivel ez korlátozza a mozgékonyságot. Ne feledje, hogy az összes szabad mező kitöltése egyszerre csak 2 kártya mozgatását korlátozza.
 4. Játékodat az oszlopok kiürítésére összpontosítsd, mivel azok értékesebbek, mint a szabad cellák. Egy üres oszlopba kártyasorozatot helyezhetsz el, ami sokkal hasznosabbá teszi azt.
 5. A királyok a legjobb választás egy üres oszlop kitöltésekor. Egy királyra hosszú sorozatot építhetsz, és ez az utolsó kártya, amelyet az alaphoz kell hozzáadni.
 6. Egy ász vagy egy kettes az alapba helyezése soha nem hiba.
 7. A lehető legtöbbször építsünk rendezett sorozatokra a tablóban. A legjobb, ha csak két színt használunk a szekvencia felépítéséhez, hogy a maximális előnyöket érjük el.

Haladó mozdulatok és csapdába esett ászok

Az alábbi példában láthatod, hogyan zajlanak a fejlettebb lépések. Elmagyarázzuk, hogy mi történik, miközben megtervezzük ezeket a szakértői lépéseket:

Haladó lépések és stratégia ehhez a kártyajátékhoz

Haladó lépések és stratégia ehhez a kártyajátékhoz

 1. Először is, a káró dámát áthelyezzük egy szabad cellába, hogy felszabadítsuk a treff hetest.
 2. A következő lépés az, hogy a treff hármast a káró négyes fölé helyezzük, hogy hosszú sorozatot alkossunk és felszabadítsuk a királyt.
 3. A harmadik lépésben a pikk dáma a káró királyra kerül.
 4. Végül a négy lapból álló sorozatot a Treff Hetesre helyezzük.

Ezek a lépések rávilágítanak az előre gondolkodás fontosságára a játékban, különösen a szabad cellák használatát kell alaposan átgondolni, hogy ne akadjunk el.

FreeCell - Szabadítson ki egy csapdába esett ászt

Az alábbi képen egy fejlett stratégiát láthatsz egy csapdába esett/elásott ász felszabadítására.

FreeCell fejlett mozog, hogy kiszabadítsa a csapdába esett ászt!

FreeCell fejlett mozog, hogy kiszabadítsa a csapdába esett ászt!

 1. Mivel a célunk az ász felszabadítása, a zöld színű kártyákat átrakjuk, és a Káró Nyolcas fölé helyezzük.
 2. A kőr bubit természetesen a pikk dáma fölé helyezzük.
 3. Végül a szabad Pikk Ász kerül az alapra.

Afentiek szerint az Ász kártyák felszabadítására összpontosíthatunk, így haladhatunk előre. Ha az ászokat csapdában tartja, akkor lehetetlenné válik a játék megnyerése.

A FreeCell játék története és célja

Paul Alfille az Illinois-i Egyetemen dolgozott, 1978-ban találta fel a FreeCell játékot, és megalkotta az első számítógépes változatot. Idővel számos változata jelent meg, amelyek közül ma a Classic változat a legnépszerűbb. A FreeCell tehát a pasziánsz viszonylag új változata. Magas nyerési aránya és egyszerűbb játékmenete miatt azonban az egyik legnépszerűbb kártyajátékká vált.

AFreeCell Solitaire játékosainak végső célja, hogy mind a négy színt felépítsék az alapokban, az ászoktól a királyig terjedő sorrendben. Nem könnyű megnyerni a játékot, főleg olyanként, aki még csak tanulja a játékot. Ne félj hibázni, és használd a visszavonás gombot, ahányszor csak akarod. Próbálj ki különböző ötleteket, és nézd meg, mi történik.

Minél többet kísérletezel, annál könnyebb lesz hozzászokni a minták felismeréséhez, és elkezdesz természetesen helyes lépéseket tenni. Természetesen mi itt a Solitairea.com-on mindig készen állunk arra, hogy hasznos tippeket adjunk, és tisztázzuk a kételyeidet.

Hogyan lehet megnyerni a játékot? Töltsd ki a 4 azonos színű kártyakupacot, ászoktól királyokig.

Hogyan lehet megnyerni a játékot? Töltsd ki a 4 azonos színű kártyakupacot, ászoktól királyokig.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Gyakran ismételt FreeCell Solitaire kérdések

Íme a FreeCell kártyajátékkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések olvasóinktól és játékosainktól:

Milyen más kártyajátékok hasonlítanak a FreeCellhez?

ASpider Solitaire Online és a Classic Solitaire (Klondike) a legjobb kártyajátékok, amelyeket saját magad ellen játszhatsz. A FreeCell Solitaire-hez hasonlóan a türelemjátékok közé sorolhatók.

Vannak más népszerű változatai is a FreeCell Solitaire játéktípusnak?

Igen, a FreeCell Solitaire-nek különböző változatai vannak, különböző számú szabad cellával, oszlopokkal és paklival. Egyes változatok két kártyapaklit használnak, míg mások az oszlopok vagy a szabad cellák számát változtatják a kihívás növelése érdekében. A Baker's játék is egy olyan lehetőség, amellyel játszhatsz.

A legtöbb FreeCell játék nyerhető, vagy ez csak egy mítosz?

Ez nem mítosz, mert szinte minden FreeCell játék, amit online játszol, nyerhető, csak néhány kivételtől eltekintve. Ettől még szükség van stratégiára és a győzelem megszerzésére való összpontosításra, mert egyetlen hiba is veszteséget eredményezhet.

A FreeCell Solitaire játék időpocsékolás, vagy vannak rejtett előnyei?

A FreeCell Solitaire-t érdemes kipróbálni a szórakoztató és agytornáztató aspektusai miatt. Rendszeres játékosként segít fejleszteni a kritikus gondolkodást, a stratégiai gondolkodást és a problémamegoldó képességet. A kutatók még azt is megállapították, hogy a FreeCell játéka képes különbséget tenni a memóriaproblémákkal küzdő egyének és a kognitív szempontból egészséges idősek között, ha kognitív teljesítményt értékelő algoritmusokkal párosítják.

Mi a FreeCell Solitaire játékok eredete?

Paul Alfille 1978-ban mutatta be a FreeCellt, amikor az Illinois-i Egyetemen tanult. Népszerűségét 1991-ben nyerte el, amikor a Windows számítógépekre előre telepítve megjelent. A játékban 1,75 x 10^64 lehetséges játék van, így lehetetlen megtanulni az összes osztást.

Hogyan hat a FreeCell Solitaire játék az agyadra?

A FreeCell jótékonyan hat az agyra, mivel elősegíti a problémamegoldást, a kritikus gondolkodást és a stratégiai gondolkodást. Emellett az Oregon Center for Aging & Technology tanulmánya szerint a FreeCell játék segíthet a memóriaproblémákkal küzdő személyek azonosításában.

Hány lépéssel lehet megnyerni egy FreeCell Solitaire játékot?

A FreeCell-játék legyőzéséhez szükséges minimális lépésszám a kiosztott lapoktól függően változik. Több ezer játék elemzése alapján azonban bizonyos esetekben már minimum 48 lépéssel is lehet nyerni. Most, hogy megértetted a FreeCell Solitaire-t, játssz a Solitairea.com-on, hogy élvezd ezt a klasszikus játékot és annak számos változatát. Éld át a kihívás izgalmát, és élvezd a kognitív előnyöket, miközben remekül szórakozol.