JÚLIUS 2024

Pasziánsz Mahjong - Ingyenes Cserépdzsungel

Játssz Mahjong Solitaire Online ingyen és élvezd a játékot.

Játssz Mahjongot ingyenesen online és teljes képernyős módban

Írta: Robert Moore | Utoljára frissítve: 10 August 2023 | Tényellenőrzés által: Elizabeth Miller

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
30 év tapasztalatával Robert Moore elismert szakértője a pasziánsz és a mahjong játékoknak, mélyen belemélyedve ezek klasszikus játékok szabályaiba és fejlett stratégiáiba. Rólunk Robert Moore

AMahjong Solitaire egy csempepárosító játék, amelyet a klasszikus kínai Mahjong játék ihletett. Kevesebb, mint két perc alatt megértheted ennek az egyjátékos játéknak az alapjait, ahol a cél az összes csempe egymáshoz illesztésével történő eltakarítása.

A meglepő az, hogy ez a játék nem használ játékkártyákat, mégis a pasziánsz egyik változatának tekintik. Ennek oka az, hogy ez egy olyan egyjátékos játék, mint a pasziánsz, amely kártyák helyett csempéket használ. Vesd bele magad a Mahjong Solitaire végtelen fordulóiba, amely ingyenesen elérhető a Solitairea.com oldalon - Ingyenes kártyajátékunk és alkalmazásunk a következő játékbeli fejlesztéseket kínálja neked a Mahjong Solitaire-ben:

 • Korlátlan Mahjong Solitaire játékmenet: Korlátlan Mahjong Solitaire játékmenet

 • Csak nyerő játékok opció

 • Mozgások visszavonása és újrakezdése

 • Csempe átrendeződés

Mi az a Mahjong Solitaire

A képen látható, hogyan néz ki a Mahjong Solitaire beállítása.

A képen látható, hogyan néz ki a Mahjong Solitaire beállítása.

AMahjong Solitaire egy igazán magával ragadó egyjátékos stratégiai és kirakós játék, amely a szokásos pasziánsz türelemjátékokhoz hasonlóan pihentető. Online és fizikai csempékkel is játszható. Bár a neve közös a klasszikus négyjátékos "Mahjong" játékkal, a két játék formátuma és szabályai jelentősen eltérnek egymástól.

A Mahjong egy többjátékos játék, amelyben a játékosok csempéket használnak, és nagyon hasonlít a römizéshez. A Mahjong Solitaire alapvetően egy párosító játék. Csak két egyforma csempét kell találnod és egymáshoz illesztened őket, hogy előrehaladj ebben az egyedülálló játékban. Hogy izgalmas legyen, korlátozott időd van arra, hogy az összes csempét eltakarítsd, különben a játék elveszik.

Hogyan kell játszani Mahjong Solitaire

Itt láthatjuk a játék gyönyörű csempéit.

Itt láthatjuk a játék gyönyörű csempéit.

Ahagyományos Mahjong Solitaire játékokban a játékos célja, hogy azonos lapok párosításával megtisztítsa a játékteret. Először a tetején és az oldalán látható lapok párosítására összpontosíts, mivel csak ezeket lehet párosítani. Két csempe párosításához ki kell választanod az egyik csempét, majd egy másik azonos csempét, hogy mindkettőt eltávolítsd a játéktérről.

A párosítható mahjong lapkáknak balról vagy jobbról nyitottnak kell lenniük, és nem szabad, hogy más lapkák fedjék őket. Ha már nincs több lépés, egyes játékváltozatokban akár 5-ször is átrendezheted a lapkákat.

A lapkáknak a játékkártyákhoz hasonló színük van, és ezek a következők:

 • Karakter

 • Kör

 • Bambusz

 • Évszak

 • Sárkány

 • Wind

 • Virág

Játék közben a Virágok és az Évszakok az egyetlen olyan színű lapkák, amelyekhez nem szükséges pontos egyezés. Ezeknek a lapkáknak bármely kombinációja elfogadható párként, mivel csak egy létezik. Úgy is gondolhatsz rájuk, mint a klasszikus kártyajokerekre.

A csempés játék Mahjongg Solitaire és Mahjong játék néven is ismert.

A szabályok magyarázata

Csak néhány csempe választható ki és illeszthető össze.

Csak néhány csempe választható ki és illeszthető össze.

Ahogy aztmár korábban elmagyaráztuk, a Mahjong Solitaire-ben egy többrétegű elrendezésből kell párosítani és eltávolítani a lapkák párosait. A játékot azonban több különböző szabály teszi egyedülállóan magával ragadóvá és igényessé:

 • A kezdeti felállásnak négy rétegből kell állnia, ami a játék nehézségét növeli a lapok elrejtésével és csapdába ejtésével, és korlátozza, hogy a játékosok milyen messzire előre tudnak tervezni.

 • Csak "szabad" lapkákat lehet párosítani, ami azt jelenti, hogy közvetlenül balra vagy jobbra tőlük nem lehet egy lapka, illetve nem lehet rájuk rakva.

 • A párosítható lapkáknak azonos számúnak és színűnek kell lenniük, kivéve az évszakok és a virágok lapkáit, amelyek korlátozás nélkül párosíthatók.

 • A lapkákat meg is keverheted, ha nehezen veszed észre a lépéseket. A Solitairea korlátlan számú keverést tesz lehetővé, így soha nem fogysz ki a lehetőségekből.

Mahjong Solitaire kép, amely egy tipikus csempeválasztékot mutat.

Mahjong Solitaire kép, amely egy tipikus csempeválasztékot mutat.

Hogyan nyerjünk

AMahjong Solitaire játék megnyeréséhez a játékosnak meg kell tisztítania a játékteret azáltal, hogy mind a 144 lapot egybeilleszti és eltünteti. A siker kulcsa azonban az átgondolt stratégia kidolgozásában rejlik, nem csupán a látható párok összepárosításában.

Íme néhány tipp, hogy gyakrabban nyerhess:

 • Kezdd azzal, hogy megnézed a különböző szabad lapokat, és azonosítod a számodra elérhető megfelelő párokat.
 • Először a felső lapokat szabadítsd fel, hogy az alul rekedt lapok nagy részét felszabadítsd.
 • Ne csak egy lépésre gondolj, hanem gondolkodj néhány lépéssel előre. Ha játszottál már valaha sakkot, gondolj erre úgy, mint egy sakkjátszmára vagy egy kirakós játékra, amelyhez pontos lépések sorozata szükséges a győzelemhez.
 • Mindig próbáld meg megcélozni azokat a lapkákat, amelyek a legtöbb lapkát blokkolják, és először azokat kell eltüntetned.
 • Végül pedig élvezd a játékot, és bízz a folyamatban, mert előbb-utóbb szakértővé válsz.
A Mahjong játék akkor nyer, ha az összes lapka eltűnik.

A Mahjong játék akkor nyer, ha az összes lapka eltűnik.

Mahjong Solitaire pontozási rendszer

Bár a Mahjong Solitaire-ben a "győzelem" a játéktér megtisztításától függ, sok játékváltozatban van pontozási rendszer is. Ezek a pontozási módszerek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy megmérettessék rekordjaikat vagy versenyezzenek másokkal. A különböző játékok különböző pontozási kritériumokat használhatnak, amelyeknek van néhány közös tényezője. Attól függően, hogy a Mahjong melyik verzióját játszod, a következők alapján határozhatod meg a pontszámodat:

 • Az összes lapka eltávolításához szükséges idő

 • A játék során végzett keverések száma.

 • Az általad eltávolított lapok száma

A játék ezen szempontjainak elsajátításával hamarosan Mahjong Solitaire-szakértővé válhatsz!

A Mahjong Solitaire stratégia fejlesztése

Kép, amely megmutatja, hogyan tervezd meg a lépéseidet, mint egy győztes stratégia kialakításának módját.

Kép, amely megmutatja, hogyan tervezd meg a lépéseidet, mint egy győztes stratégia kialakításának módját.

AMahjong Solitaire stratégiai gondolkodást, koncentrációt és tervezést igényel. El kell távolítanod a megfelelő lapkákat, miközben új lehetőségeket nyitsz meg a mérkőzésekre. Íme néhány dolog, amit nem szabad elfelejtened, miközben ezt a játékot játszod:

 • Kerüld a kizárólag a legfelső lapokra való összpontosítást, mivel ez más lapokat fedve hagyhat, és a játék elvesztéséhez vezethet. Még ha újra is kevered, néha segítségre lesz szükséged a lapok párosításához.
 • Kezdőként nem javasoljuk, hogy aggódj az idő miatt. Csak koncentrálj a helyes lépésekre és a játék megértésének javítására. A sebességed idővel automatikusan javulni fog.
 • A sikerhez elengedhetetlen a "zárak" felismerése és feloldása. Néhány egyforma lapka egymásra lesz rakva, és meg kell találnod a módját, hogy több lapkát oldj fel ezen zárak megoldásával. Ezáltal több lépést tehetsz.
 • Néha előfordulhat, hogy 3 egyforma csempe is van. Ebben az esetben mindig azokat a lapokat kell összepárosítanod, amelyek a legtöbb lehetőséget nyitják.
 • A vízszintes vonalakon lévő csempéket a legnehezebb eltüntetni, ezért ezekre kellő figyelmet kell fordítanod.
A Mahjong Solitaire játékban a játék előrehaladtával egyre kevesebb lapot kell eltüntetni.

A Mahjong Solitaire játékban a játék előrehaladtával egyre kevesebb lapot kell eltüntetni.

AMahjong Solitaire kezdetben könnyű játéknak tűnhet, de ha nem tudsz koncentrálni, akkor gyorsan elakadhatsz. Legyen mentálisan felkészült, és tervezzen meg előre több lépést. Egyes párok kézenfekvő választásnak tűnhetnek, de megtévesztőek lehetnek. A cél az, hogy növeljük a rendelkezésre álló játéklehetőségek számát, így nagyobb mozgási rugalmasságot biztosítva.

Emellett a karakterek hasonlóságára is figyelni kell, mert könnyen becsaphat. A kiváló vizuális memória fejlesztése segít abban, hogy hatékonyabban meg tudd különböztetni a különböző lapkákat. A vizuális memória fejlesztése miatt azonban nem kell aggódnod, mert a játék rendszeres játéka automatikusan javítja azt.

Mindent egybevetve a Mahjong Solitaire két ikonikus játék tökéletes keveréke, és az egyik legegyszerűbb és legaddiktívabb pasziánsz játék, amit játszhatsz. Ne várj tehát, és kezdj el játszani a Mahjong Solitaire-rel itt a Solitairea oldalon ingyen.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Mahjong Solitaire GYIK

Íme néhány gyakran feltett kérdés a Mahjong Solitaire-ről:

Mik azok a Mahjong Solitaire szakkifejezések és kifejezések, amelyeket ismernem kell?

Háromféle csempetípust kell ismernie:

 • Az első a megfelelő csempék, amelyeket össze lehet illeszteni és ki lehet iktatni a játékból.
 • A második a nyitott lapok, amelyeknek sem a jobb, sem a bal oldalán nincs lapka. Továbbá nem lehet rajtuk csempe sem.
 • Az utolsó a blokkolt lapok, amelyeket nem lehet elmozdítani más lapok elmozdítása nélkül.
Ha ezt a hármat megfelelően ismered és érted, nem kell sok mást megtanulnod ahhoz, hogy jól játssz.

Mi a különbség a Mahjong Solitaire és a hagyományos Mahjong között?

Bár mindkét játék ugyanazt a díszített lapkakészletet használja, a Mahjong Solitaire egyjátékos párosító játék, míg a hagyományos Mahjong egy négyjátékos asztali játék, ahol a játékosok célja, hogy egy-egy lapkát kiválasztva és eldobva összegyűjtsék a hét lapkából álló nyerő lapot.

Mennyi ideig tart egy Mahjong Solitaire játék?

A Mahjong Solitaire játék időtartama a játékos tapasztalatától és képességeitől függ. A tapasztalt játékosok kb. 10 perc alatt letisztíthatják a táblát, míg a kezdőknek hosszabb időre van szükségük, mivel megtanulják a szabályokat, stratégiákat dolgoznak ki, és hatékonyabban találják meg a párokat.

A Mahjongg Solitaire különbözik a hagyományos játéktól?

Nem, a játékot csak azért nevezték át két G-vel a neve végén néhány weboldalon, hogy újnak tűnjön, és hogy az emberek az e-sporttal hozzák összefüggésbe.