MÁJUS 2024

Pókhálós Pasziánsz Története és Hogyan Alakult

Fedezd fel a Spider Solitaire történetét

A Spider Solitaire kártyajátékok eredete

Írta: Elizabeth Miller | Utoljára frissítve: 19 Június 2023 | Tényellenőrzés által: Robert Moore

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
Erzsébet pasziánsz jártassága, amelyet három évtized játék és szigorú tanulmányozás során fejlesztett ki, egy innovatív és nagyra becsült szakértővé tette őt, akire újoncok és kedvelők egyaránt számíthatnak. Rólunk Elizabeth Miller

Mi itt a Solitairea.com-on mindannyian izgatottan várjuk, hogy elhozzuk nektek az egyik legkedveltebb játékunk, a Spider Solitaire történetét. Hamarosan feltárjuk, hogyan került a Spider Solitaire a képbe, és hogyan vált az egyik legnépszerűbb pasziánsz változattá.

Az egyik első türelem- vagy pasziánszjátékról szóló könyv a tizennyolcadik században jelent meg, és Franciaországot tekintik annak az országnak, ahonnan ez a gyönyörű játék származik. Egyesek azt állítják, hogy még Napóleon is a pasziánsz játék rabja volt. Az ilyen állításokat azonban nem találjuk nehéznek elhinni, mert ez a játék nagyon izgalmas.

A Spider Solitaire a pasziánsz egy továbbfejlesztett változata, amely 2 pakli kártyát használ.

A Spider Solitaire kártyajáték

Szerencsére sokkal többet tudunk a Solitaire Spider történetéről, mint az alap Solitaire-ről. A játék eredete azonban 1917-ig vezethető vissza.

A Spider Solitaire játék az egyik leginnovatívabb és legnagyobb kihívást jelentő pasziánsz játék volt, amikor végül megjelent. A játék az évek során még összetettebbé vált, mivel több színű változatok is megjelentek.

Kereskedelmi Solitaire játék története

A Spider Solitaire nem volt új játék, amikor a Microsoft a Windows 98 Microsoft Plus csomagjának részeként mellékelte. A Microsoftnak köszönhetően vált rendkívül népszerűvé, és elérte mindazokat, akik a Windows-t használták.

Akkoriban nem volt sok grafikailag fejlett vagy izgalmas játék, így az emberek szívesebben próbáltak ki valami újat, mint a Spider Solitaire. Annak ellenére , hogy kihívást jelentett, a Spider Solitaire számítógépes változata 2005-ben a Windows legtöbbet játszott játéka lett.

Így a Microsoft Spider Solitaire nemcsak egy népszerű játék lett, hanem örökre a pasziánsz történetének részévé is vált.

Spider Solitaire Microsoft Windows verzió

Nem lehet alábecsülni, hogy a Microsoft mit tett a játék népszerűségéért. Ki tudja, mi történt volna, ha a Windowsban nem szerepel a pasziánsz játék? Lehet, hogy most egy másik játékról írnánk. Mégis örülünk, hogy a Microsoft felismerte, hogy a pasziánsz egy szórakoztató játék, amely jót tesz az elmének.

Még a Solitairea.com-on is a Spider Solitaire az egyik legnépszerűbb pasziánsz játék. Tudjuk, hogy most kísértésbe estél, hogy játssz egy játékot, de kérünk, olvass tovább, hogy még több érdekességet megtudj erről a játékról.

Számítógépes verzió és virtuális Spider Solitaire

Az emberek most még inkább lelkesednek a Spider Solitaire-ért, és úgy tűnik, a játék népszerűsége minden idők legmagasabb szintjén van.

Nehéz elkezdeni játszani ezt a változatot, és az új játékosoknak érdemes valami olyan játékkal kezdeniük, mint a Klondike zöld filc pasziánsz. Mégis, ha egyszer mind a nyolc színt egymásra rakod az alaphalmokon, akkor izgalomba fogsz jönni, hogy ezt a játékot játszd.

ASpider Solitaire története azt mutatja, hogy ez a játék kiállta az idő próbáját, és felülmúlta a legtöbb pasziánsz változatot.

A Spider Solitaire egyszerűsített változata

ASpider Solitaire legegyszerűbb virtuális változata az, amelyikben csak egy szín van. A Windowsban a játékosok könnyedén kiválaszthatták a kívánt nehézségi fokozatot. Három szint volt, a kezdő (egy szín), a középhaladó (két szín) és a haladó (négy szín).

Windows XP-ben még azt a lehetőséget is bevették, hogy a pontszámtáblára kattintva kiemelhessék a lehetséges lépéseket. A legtöbb játékos a múltban az egyszínű változatot játszhatta szívesen, és ez még mindig népszerű változata ennek a játéknak.

Legtöbbet játszott játék személyi számítógépeken

Miután aSpider Solitaire 2005-ben a Windows legtöbbet játszott játéka lett, a játék megszilárdította pozícióját, mint szilárd pasziánsz játék.

A legtöbb régi játékos emlékezhet arra, hogy annak idején Windowson játszott ezzel a játékkal. Mivel minden pasziánsz játék egyjátékos játék, az unatkozó játékosok többször is élvezhették a Windowson játszott játékokat.

A különböző szoftveres megvalósítások elegendő változatosságot kínálnak ahhoz, hogy a játékosok ne unatkozzanak. A Spider Solitaire azért teljesített jobban, mint számos más változat, mert különböző nehézségű lehetőségeket kínál. Ha egy játékos egyszer már jó lett az egyszínű változatban, gyorsan átváltott a kétszínű változatra, és folytatta a játékot.

Győzd le a nyolc alapítványi cölöpöt

ASpider Solitaire még mindig ugyanaz a játék, mint amikor először megjelent. A különbség annyi, hogy ma már rendelkezésedre áll néhány olyan praktikus eszköz, amely korábban nem létezett. Több lehetőséged van, amikor online játszol, például időzítő, visszavonás gomb és a pontszámod nyomon követésének lehetősége.

Ennek a játéknak az útja az asztaloktól a számítógépek világáig eltartott egy ideig, de a játék idővel csak fejlődött. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a játék a jövőben is jól fog teljesíteni, hiszen bárki élvezheti otthonról is.

ASpider Solitaire több operációs rendszerváltozatban való megállása után most az online térbe költözött. Mostantól minden eddiginél több játékoshoz juthat el, és még többen élvezhetik, hogy az elkészült színeket hozzáadhatják az alaphoz. Sőt, az online Spider Solitaire-ben a befejezett szín automatikusan az alaphalomba kerül.

Különböző szoftvermegvalósítások

Mindegy, hogy az alapváltozatot vagy egy új variációt játszod, a lefordított lapokat fogod feloldani, és megpróbálod feltölteni az alapkupacokat. A többjátékos Spider Solitaire-t is játszhatod, és a maximális pontszámot elérve legyőzheted a többi játékost.

Ajáték jövője izgalmas lehetőségeket tartogathat. Talán hamarosan láthatjuk a virtuális valóságban játszódó Spider Solitaire-t. A Virtual Reality Spider Solitaire szórakoztató módja lehet annak, hogy a valós világ realizmusát az online játék kényelmével kombináljuk.

Most már ismered ennek a kártyajátéknak a múltját, és a játékkártyák segítségével alakíthatod a jövőt. Mi itt a Solitairea.com-on szeretettel várunk téged, hogy csatlakozz hozzánk, és segíts alakítani nemcsak a Spider, hanem a pasziánsz más változatainak jövőjét is.

Csatlakozz a mókához még ma! Játsszon a játékkal, és nézze meg, milyen jól teljesít. Talán elérheted a legmagasabb pontszámot, és részese lehetsz a Spider Solitaire történetének.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

A Spider Solitaire története - GYIK

Hadd válaszoljunk most néhány kérdésre, ami a Spider Solitaire történetével kapcsolatban felmerülhet.

Hol jelenik meg először a Spider Solitaire az irodalomban?

A játék először a "The Illustrated Book of Patience Games" című könyvben jelent meg 1917-ben.

Mit jelent a 'Spider' szó a Spider Solitaire-ben?

A pók szót azért használjuk, mert ebben a játékban 8 alapítványi halom van, amelyek száma megegyezik a pók lábainak számával.

Hogyan járult hozzá a digitális kor a Spider Solitaire népszerűségéhez?

A játék Microsoft-verziója, amely a 90-es években a Windows szoftverek részeként szerepelt, megadta a szükséges lökést ahhoz, hogy népszerűvé váljon. A szoftveres játékból gyorsan átmenetet képezett az online játékba, és mára a Spider Solitaire az egyik legnépszerűbb pasziánszjáték lett.

Miért tartották az emberek a két pakli játékkártyát luxusnak, amikor a Spider Solitaire kezdett népszerűvé válni?

Volt idő, amikor a kártyák luxuscikknek számítottak, és a legtöbb ember nem engedhette meg magának, hogy két pakli kártyát vegyen. Ezért a két pakli kártya birtoklása luxusnak számított.

Mitől különleges a Spider Solitaire a többi pasziánsz változathoz képest?

A különböző nehézségi szintek és az alacsonyabb nyerési arány a pasziánsz egyik legizgalmasabb és legnehezebb változatává teszi ezt a játékot. Ez a játék annyira összetett, hogy akár évekig tartó játék után is felfedezhetsz egy új stratégiát.

Hogyan nézhet ki a Spider Solitaire jövője?

Úgy tűnik, hogy a játék következő lépése a virtuális valóság lesz, de lehet bármi más is. A te tipped is olyan jó, mint a miénk, mert a jövő számos fantasztikus lehetőséget tartogat, és mi nagyon izgatottak vagyunk, hogyan fog fejlődni ez a játék.