MÁJUS 2024

Legjobb Pasziánsz Lépések és Stratégiai Tipp a Győzelemhez

Tanuld meg, hogyan kell felépíteni a szekvenciákat és megnyerni a Solitaire-t

Hogyan lehet nyerő lépéseket tenni, amikor pasziánszot játszol?

Írta: Robert Moore | Utoljára frissítve: 20 Július 2023 | Tényellenőrzés által: Elizabeth Miller

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
30 év tapasztalatával Robert Moore elismert szakértője a pasziánsz és a mahjong játékoknak, mélyen belemélyedve ezek klasszikus játékok szabályaiba és fejlett stratégiáiba. Rólunk Robert Moore

Az ingyenes pasziánsz hosszú utat tett meg a nappali asztaloktól az online játékok világáig. Így természetes, hogy egyre jobbá akarsz válni a pasziánszban.

Ebben a cikkben megosztjuk a legjobb taktikai tippeket, amelyekkel nyerhetsz a pasziánszban.

Kulcsfontosságú mozdulatok

Íme néhány alapvető lépés , amelyet minden játékban meg kell tenned.

 • Azonnalhúzz egy kártyát a készletből, hogy több lehetőséged legyen.
 • Amint megjelenik egy ász , mint legfelső lap, azt az alapra helyezheted, és két azonos színű lapot is elhelyezhetsz rajta.
 • Az üres helyek király nélkül használhatatlanok. Először is fel kell fedezned egy királyt, majd létrehoznod egy üres helyet számára.
 • Ha teheted, először a legtöbb képpel lefelé fordított lapot tartalmazó oszlopból helyezd át a kártyákat más tablókupacokba.
 • Mindig azt javasoljuk, hogy egyenletesen oszd el a halmokat , hogy több lehetőséged legyen a továbblépéshez.

A mozgások számának csökkentése

Alegtöbb pasziánsz játék, akár online, akár offline játszol, átkozottul nehéz lehet. Őszintén szólva ez az egyik legnehezebb játék, mert többször is próbára teszi a türelmedet. Ennek azonban nem kell így lennie. Ha a megfelelő pasziánsz stratégiákat alkalmazod a kártyák elrendezése közben, akkor zökkenőmentes és szórakoztató élményben lehet részed.

Egy ideig tartó gyakorlás után akár olyan jóvá is válhatsz, hogy a lehető legkevesebb lépésszámmal fejezz be egy játékot. Valójában az a célunk, hogy pontosan ebben segítsünk neked.

A mozdulatok, amelyeket a Solitaire-ben teszel

Amikor apasziánsz játék elkezdődik, a felfordított kártyákat és a készletből vett kártyákat csökkenő sorrendben és a színek váltakozásával más kártyák fölé kell helyeznie. Így kerülnek a kártyák a tablóra.

Apasziánszban való győzelemhez mindent meg kell tenned, hogy az összes alaphalmot azonos színű kártyákkal töltsd meg, kezdve az ásztól a királyig (növekvő sorrendet követve).

A Solitaire legjobb stratégiái

Nem tudunk konkrét tippeket adni a pasziánsz játékhoz, ha nem ismerjük az Ön által játszott változatot. Van azonban néhány általános tipp, amelyet a pasziánsz stratégia részeként használhatsz, hogy növeld a nyerési esélyeidet minden pasziánsz változatban.

Íme néhány alapvető tipp és stratégia , amely minden pasziánszjátékos számára hasznos:

 • Az alapok elsajátítása: Ha jó játékos akarsz lenni, nagyon fontos, hogy ismerd az összes szabályt, és tudd, mit kell tenned. Ezért addig gyakorolj, amíg minden apró részletet megértesz a játékkal kapcsolatban.
 • Válassza meg bölcsen a király színét: Mint tudjuk, üres táblakupacokba csak királyokat lehet tenni. Ha egy lépéssel továbbmész, rájössz, hogy a király színe diktálja a tableau-halmon maradó lapok színét. Tehát aszerint kell választanod a vörös vagy a fekete király közül, hogy melyik a számodra előnyösebb.
 • A lefordított lapok felszabadítása legyen a prioritásod: Lehetetlen forgatókönyvbe kerülsz, ha nem a képpel lefelé lévő lapok feletti lapok mozgatására összpontosítasz. Ha fel tudsz szabadítani egy rejtett lapot, szinte mindig érdemes ezt megtenned.
 • Kombináld az azonos színű lapokat: A játék előrehaladtával több lehetőséget is látni fogsz. Azonban mindig arra kell törekedned, hogy 2 színt kombinálj, miközben sorozatot alkotsz. Ha például egy kőr bubit raksz egy pikk dámára, akkor a sorozatot egy pikk 10-essel kell folytatnod, ha tudod.
 • A visszavonás gomb a barátod: Igaz, hogy a visszavonás gomb használata csökkenti a pontszámodat, de ha nem használod a visszavonás gombot, az a játékodba kerülhet. Használd tehát a visszavonás gombot.
 • Tehermentesítsd a nagy asztalkupacokat: A nagy játékkártya-halmok nagy problémát jelentenek majd, mert nem fogod tudni megtalálni a lépéseket anélkül, hogy lebontanád őket. Ezért azt tanácsoljuk, hogy először a nagy kupacok kártyáit próbáld meg mozgatni.

Hogyan nyerj Solitaire

Apasziánsz egyértelműen olyan játék, amely pozitívan befolyásolja a mindennapjaidat. Megfelelően és teljes koncentrációval kell játszanod, hogy maximálisan kiaknázd a játék előnyeit.

Használd ki jól az üres oszlopokat, és próbálj kisebb halmokat létrehozni a nagy halmokból. Ha minden tippet betartasz, pillanatok alatt nyerő szériába kerülsz.

Szakértői mozgások a pasziánsz játékokban

Akár halmokat próbálsz építeni, akár egy nagy halommal próbálsz foglalkozni, elég nehéz lehet az előrehaladás. A szakértő játékosok könnyen találnak megoldást a gyakori problémákra, amelyekbe a kezdő játékosok könnyen beleakadhatnak. Ezért, hogy segítsünk neked szakértővé válni, megosztunk veled néhány tippet, amelyek segítségével a legmagasabb szintre emelheted a játékodat.

A pasziánsz elsajátítása - Szakértői stratégiák

Most itt az ideje, hogy megvitassunk néhány szakértői stratégiát, hogy Ön egy Solitaire Pro.

 • Haaz első halom sokkal nagyobb, mint a többi , és a második a legrövidebb, akkor meg kell próbálnod úgy mozgatni a kártyákat, hogy az első és a második halom hossza egyenlő legyen. Így több rejtett kártyát fedezhetsz fel, és több lehetőséget kapsz arra, hogy kártyákat adj hozzá az alapkupacokhoz.
 • Ha időzített pasziánszot játszol, akkor a lehető leggyorsabban kell mozognod. Ne gondolkodj túl sokat, és használd a visszavonás gombot, ha úgy érzed, hogy hibát követtél el.
 • Nincs értelme üres helyet létrehozni, ha nincs királyod, amivel kitöltheted. Tehát ne siess egy üres oszlop létrehozásával, amíg nem jön el az ideje.
 • A legjobb, ha megpróbálsz néhány lépést előre megtervezni , nehogy a végén olyan lépéseket tegyél, amelyek nem segítenek neked.

Megfigyelési készség a pasziánszban

Ha van egy képesség, amivel rendelkezned kell ahhoz, hogy a pasziánszban kiemelkedő teljesítményt nyújts, akkor az az, hogy mindent úgy figyelj, mint egy sólyom. Éles megfigyelés nélkül elszalaszthatsz egy győztes lépést, amit később megbánhatsz. Ráadásul egy lépés gyakran egy lépéssorozathoz vezet, ezért meg kell értened a lépések közötti ok-okozati összefüggéseket, hogy a megfelelőt választhasd.

Tableau és pasziánsz csempék megfigyelése

Figyeld meg ellenfeled lépéseit a többjátékos pasziánszban. Így tapasztalatot szerezhetsz, és megértheted az ellenfeled által alkalmazott stratégiát. Csak próbálj meg előzni, amikor lehetőséged van rá, és a győzelem a tiéd lesz.

Időgazdálkodás a pasziánsz játékban

Ha nem Timed Solitaire-t játszol, nem kell túl sokat aggódnod az idő miatt. Mégis, ha tudatában vagy annak, hogy gyorsan tudsz lépéseket tenni, az segíthet abban, hogy jobban teljesíts az online vagy versenyjátékokban. Próbálj meg a zónába kerülni úgy, hogy csak a kártyákra koncentrálsz, és mindig visszahozod a fókuszt a játékra, amikor a gondolataid elkalandoznak valahová.

Mikor kell visszatartani a kártyákat

A kártyák visszatartásának művészetét nehéz elsajátítani. Természetes, hogy késztetést érzünk arra, hogy több lapot húzzunk, de előbb meg kell néznünk a tablót, és meg kell próbálnunk kiszúrni a lehetséges lépéseket.

Az idő előtt az alaphalomba tett kártyák mozgatása visszaüthet. Az ászokat és ketteseket nyugodtan kijátszhatod az alappaklira, de mielőtt áthelyeznéd őket, meg kell fontolnod, hogy más lapok is jól jöhetnek-e, mielőtt áthelyeznéd őket.

Passziánsz kártyák rakosgatása

Avégjátékban bátran rakhatsz azonos színű lapokat az alapkupacokra, hogy feloldj minden rejtett lapot. Ha nem látsz más lehetőséget, ez segíthet a továbbjutásban és a játék megnyerésében.

A pasziánsz stratégia legfontosabb pontjai

A pasziánsz játék előnyei túlmutatnak a játék örömén, mivel javítja a hosszú távú memóriát és számos más kognitív képességet.

Bár a pasziánszban való győzelem kielégítő, a tanulás folyamata és az, hogy minden egyes játékkal egyre jobbá válsz, még szórakoztatóbb. Ha egyszer megértetted az online Klondike Solitaire egyszerű szabályait, már csak annyi a dolgod, hogy minél többet játssz vele.

Légy merész, és próbálj ki különböző stratégiákat a győzelem érdekében. Talán te lehetsz az, aki felfedez egy új stratégiát, amely segíthet másoknak javítani a nyerési arányukat. Arra bátorítunk, hogy próbáld ki a stratégiáinkat, és nézd meg a fantasztikus eredményeket.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Solitaire Moves - GYIK

Most megnézünk néhány gyakori kérdést a nyerő pasziánsz lépésekről.

Hogyan használhatom ki stratégiailag a legjobban a királyokat a pasziánszban?

A király valóban megfordíthatja a játék lendületét a te irányodba vagy ellened. A királlyal kapcsolatban csak két szempontot kell szem előtt tartanod. Először is, csak akkor hozzon létre üres oszlopot, ha van király. Másodszor, a király legelőnyösebb színét kell az üres oszlopba helyezni.

Hogyan tudom jól kezelni a lefordított lapokat a pasziánszban?

A legjobb dolog, amit egy képpel lefelé fordított kártyával tehetsz, hogy felfeded. Minél több lefordított lapot fedsz fel, annál nagyobb az esélyed a nyerésre. Általában jó ötlet a képpel lefelé fordított kártyákat nagy sorozatokba helyezni, hogy több lehetőséget teremtsen a kártyák mozgatására.

Miért szükséges a megfelelő időbeosztás bizonyos pasziánsz változatokban?

Az online játékokban vagy a pasziánsz Windows verziójában a nagyobb sebességű megoldási sebesség segít a jobb pontszám elérésében. A többjátékos játékokban az a játékos nyer, aki a leggyorsabban fejezi be a játékot.

Miért kell a pasziánszban azonos színű kártyákat egymásra rakni?

Trükkös lehet a lépések megtalálása, amikor a végjátékhoz érsz. Az egyik stratégia, amit a végjátékban használhatsz, hogy elkezdesz azonos színű kártyákat rakosgatni az alapra, így több kártyát fedezhetsz fel, és lépéseket találhatsz.

Hogyan javítható a megfigyelőképességem a pasziánszban?

A megfigyelőképesség javításához némi gyakorlásra és összpontosításra van szükség. Csak nézd meg az összes látható kártyát, és próbáld meg észrevenni a mozgatható kártyákat, és lassan javulni fog a megfigyelőképességed.

Hogyan növelhetem a nyerési esélyeimet a pasziánszban?

Használja a megfelelő stratégiákat, például kombináljon 2 színt, mozgasson kártyákat nagyobb tablókupacokból, használja okosan a királyokat, és fedjen fel minél több lefordított lapot. Gyakrabban nyerhetsz, ha a megfelelő stratégiákat alkalmazod és türelmes maradsz.