MÁJUS 2024

Klondike Pasziánsz - Órák Nyugodt Kikapcsolódása

A Klondike Solitaire a türelemjátékok legnépszerűbb változata.

Játék Klondike Solitaire Online ingyenesen

Írta: Robert Moore | Utoljára frissítve: 18 Június 2023 | Tényellenőrzés által: Elizabeth Miller

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
30 év tapasztalatával Robert Moore elismert szakértője a pasziánsz és a mahjong játékoknak, mélyen belemélyedve ezek klasszikus játékok szabályaiba és fejlett stratégiáiba. Rólunk Robert Moore

Üdvözlünk minden pasziánsz rajongót a gyönyörű pasziánsz játéknak szentelt weboldalunkon: Solitairea.com. Akár csak kíváncsi vagy a pasziánszra, akár veterán vagy, mi segítünk neked, hogy jobb pasziánszjátékos legyél.

Ebben a cikkben a pasziánsz egyik klasszikus változatát fogjuk megvizsgálni, amely a legnépszerűbb: Klondike Solitaire.

AKlondike Solitaire annyira népszerű, hogy gyakran csak pasziánsként emlegetik. Olyan, mint a sakk klasszikus változata, amelyet mindenki ismer, még akkor is, ha az évek során rengeteg új változat jelent meg.

Ez a klasszikus játék azért olyan érdekes, mert egyszerű szabályai vannak, mégis kihívást jelent mindenkinek, aki játszik vele. Profi játékosok és új játékosok is játszhatják és élvezhetik. Ez a Klondike Solitaire útmutató megosztja veled, hogyan játszhatod ezt a játékot, és minden mást, amit tudnod kell.

Klondike Solitaire játék elrendezése

A Klondike Solitaire játék elrendezése - Klondike beállítása

A Klondike Solitaire játék elrendezése - Klondike beállítása

Így kell kinéznie a játék elrendezésének a Solitaire ezen verziójában.

 • A pasziánsz játékhoz hét kártyakupacot kell egy tablóba rendezned.
 • Balról indulva az első halomban egy kártya lesz, a második halomban két kártya, a harmadik halomban három kártya, és így tovább.
 • A végén a hetedik kupacban hét kártya lesz, és 28 lap lesz a tablóban.
 • Alegfelső kártyát minden kupacban képpel felfelé tartjuk, míg a többi kártyát képpel lefelé.
 • A táblaképen kívül az alapítványnak 4 üres halma lesz, ahová a kártyákat növekvő sorrendben rakhatod, kezdve az ásztól és befejezve a királlyal.
 • A raktárban a tabló felállítása után megmaradt lapok lesznek.
 • A célod az lesz, hogy az alapokon 4 különböző színű kártyakupacot hozz létre minden színből ászoktól királyig növekvő sorrendben. Ezt úgy tudod elérni, hogy a tablóról és a készletről kártyákat mozgatsz.

Hogyan kell pasziánszozni - A szabályok

Hogyan kell játszani Klondike Solitaire online játék

Hogyan kell játszani Klondike Solitaire online játék

Ebben a játékban úgy próbálod meg a kártyákat a készletből és a tablóból úgy mozgatni, hogy mind a négy alapkupacra egy teljes kártyasorozatot (ászoktól királyig) rakj. Ismertessük részletesen a szabályokat.

 1. Tableau manipulálása: Egy lap akkor helyezhető a tabló oszlopain lévő lapra, ha az ellentétes színű és a következő legalacsonyabb rangú laphoz tartozik. Például egy kőr 8-ast rátehetünk egy treff 9-esre.
 2. Alapépítés: Csak a legfelső lapot lehet az alaphalomba tenni, ha az a következő legmagasabb lap, és ugyanahhoz a színhez tartozik. Például egy kőr 4-est egy kőr 3-asra lehet rakni.
 3. Készlethasználat: A játék választott változatától függően egy-három lapot kell felfordítani a készletből. A kártyákat a készletből a tablóra vagy az alapra is áthelyezheted, ha annak van értelme.
 4. A király szabálya: Egy speciális szabály lehetővé teszi, hogy csak egy király kerüljön üres tablóhalomra.

Stratégiák a Klondike Solitaire megnyeréséhez

Hogyan lehet megnyerni a Klondike Solitaire - Ace to King játékot?

Hogyan lehet megnyerni a Klondike Solitaire - Ace to King játékot?

Aszabályok megértése szükséges, de a kártyajátékokban való kiválósághoz stratégiákat kell alkalmazni. Íme tehát néhány stratégia, amit érdemes használnod, amikor Klondike Solitaire-t játszol.

 • Kezdd a táblaképpel: Lehet, hogy kísértésbe eshetsz, hogy új lapokat húzz a készletkupacból, de először a tablóban kell megpróbálnod lépéseket tenni.
 • Használd megfelelően a készletet: Ha választhatsz, hogy a tablóról vagy a készletről akarsz-e lapot mozgatni, akkor a tablóról kell mozgatnod a lapot. Ha több kártya van a készleten, az segít a játék későbbi szakaszaiban.
 • Koncentrálj arra, hogy csak 2 színt használj a tablóban egy sorozat felépítéséhez: Ha csak 2 színt, például kőr és pikk kártyát használsz egy sorozat felépítéséhez a tablóban, sokkal könnyebb lesz más sorozatokat és teljes sorozatokat építeni az alapkupacokon.
 • Ne rohanj: A játékosok esetleg elkapkodják a kártyák alapkupacokra való áthelyezését, vagy gondolkodás nélkül lépnek. Ha elég sok hibát követsz el, mert sietsz, a győzelem lehetetlenné válik. Ezért gondolkodj, mielőtt lépsz, és fontold meg az összes alternatívát, mielőtt lépsz.

Klondike Solitaire variációk

AKlondike Solitaire-nek különböző változatai vannak, amelyeket ki kell próbálnod, miután elsajátítottad. Az alábbiakban néhány izgalmas Klondike Solitaire variációt mutatunk be.

 1. Easthaven: A legtöbb szabály ebben a variációban hasonló a Klondike Solitaire-hez. Azonban a táblán 3 kártya lesz 7 kupacban, és 31 kártya marad a készletben. Nincs hulladékkupac, így minden kupacba kerül egy kártya, amikor a készletre kattintasz.
 2. Klondike hármasával: Ennek a változatnak ugyanazok a szabályai, mint a Klondike Solitaire-nek. Az egyetlen különbség, hogy a készletből három kártyát húzunk, nem pedig egyet. Így ezt a változatot trükkösebb játszani.
 3. Dupla Klondike vagy Klondike két paklival: Ebben a változatban két pakli kártya és kilenc halom van a tablóban. Nagyon hasonlít a klasszikus változathoz, de a két pakli kártya miatt kicsit nehezebb lesz játszani.

Klondike játék Gyakorlat teszi tökéletessé

AKlondike Solitaire-t türelemnek is nevezik, és ez a név találó, mert ez a játék rengeteg türelmet és gyakorlást igényel. Nemcsak arról szól, hogy a kártyákat a megfelelő számsorrendbe rendezzük, hanem arról is, hogy jól szórakozzunk és fejlesszük kognitív képességeinket.

A játék soránnem kell sietned vagy aggódnod, hiszen korlátlanul végigjátszhatod a paklit. Nem kell sietned, és menet közben folyamatosan tanulhatsz.

A hibáidat többszöri vereség után kezded majd kiszúrni. Végül elég magabiztos leszel ahhoz, hogy elkezdj nyerni.

Amint következetes leszel és elkezdesz nyerni, több játékot is játszhatsz. Ez az első lépés a pasziánsz minden típusának elsajátítása felé, úgyhogy ne habozz, és játssz a Klondike Solitaire-rel.

Rejtett kártyák felfedése és a Klondike Solitaire-ben való előrehaladás módja

Rejtett kártyák felfedése és a Klondike Solitaire-ben való előrehaladás módja

Keverjük meg a kártyákat és játsszunk!

ASoliteria.com mindig ott van, hogy segítsen a pasziánsz játékosoknak a legjobb útmutatókkal, véleményekkel, stratégiákkal, tippekkel és egyebekkel.

Kövesd tovább oldalunkat, és pillanatok alatt Klondike Solitaire szakértővé válhatsz. Ha a pasziánsz bármely más változatát szeretnéd elsajátítani, biztosítunk, hogy segítünk elérni a célodat.

Klondike Solitaire Kulcspontok

Kulcspontok és Klondike Solitaire királyok és ászok

Kulcspontok és Klondike Solitaire királyok és ászok

AKlondike Solitaire egyike azoknak a híres klasszikus regényeknek, amelyekre még generációk fognak emlékezni. Játszani könnyű, de időbe telik elsajátítani a játékmenetet.

Talán ez az egyik legegyszerűbb változata ennek a játéknak, és éppen ezért olyan népszerű. Ha egyszer elsajátítod a játékmenetet, mindig vissza fogsz térni a folytatásért.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Klondike Solitaire GYIK szakasz

Íme néhány gyakori kérdés és válasz a Klondike Solitaire játékkal kapcsolatban:

Mi a Klondike Solitaire célja?

A tábláról és a készletről az összes kártyát át kell helyezned az alapra, és a megfelelő sorrendben kell elhelyezned őket.

Meg tudná magyarázni a Klondike Solitaire táblakép elrendezését?

Ebben a játékban hét kártyakupac van. Balról indulva minden kupacban a számának megfelelő számú kártya van. Tehát az első kupacban csak egy kártya lesz, a hetedik kupacban pedig hét kártya. Minden kupacban csak a legfelső kártyát láthatod, mivel a többi kártyát képpel lefelé tartják.

Mikor tudsz egy kártyát az alapra helyezni a Klondike Solitaire-ben?

Egy kártya csak akkor kerülhet az alapba, ha az a következő legmagasabb kártya, és megegyezik az alapban lévő kártya színével. Például egy kőr dámát az alapban lévő kőr bubira lehet tenni.

Hogyan használhatom a királyokat a Klondike Solitaire-ben?

A királyok azért különlegesek, mert csak ők helyezhetők el egy üres táblaoszlopban. Tehát figyelned kell a királyokra, és bölcsen kell használnod őket.

Melyek a Klondike Solitaire különböző változatai?

A játék népszerű változatai az Easthaven, a Klondike by Threes és a Klondike Two Decks. Az Easthavenben nincs hulladékhalom, és a három lapot 7 halomba rakják a táblán. A Klondike by Threes játékban egyszerre három kártyát húznak. Végül a Klondike Two Decks játékot 2 pakli kártyával játsszák.

Hogyan sajátíthatom el és fejleszthetem a Klondike Solitaire stratégiámat?

Csak akkor követheted mások stratégiáját, vagy fejlesztheted ki a sajátodat, ha gyakorolsz és összpontosítasz. Mindig próbálj meg először lépéseket tenni a tablóban, használd ki jól a királyokat, ne kapkodd el az alapokat, és használd ki az állományt a lehető legjobban.