MÁJUS 2024

Győzedelmes Pasziánsz Tippek és Trükkök 2024-ban

A legjobb tippek és trükkök elsajátítása a Solitaire megnyeréséhez

A legjobb pasziánsz tippek profi játékosoktól

Írta: Elizabeth Miller | Utoljára frissítve: 11 Július 2023 | Tényellenőrzés által: Robert Moore

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTŐ
Erzsébet pasziánsz jártassága, amelyet három évtized játék és szigorú tanulmányozás során fejlesztett ki, egy innovatív és nagyra becsült szakértővé tette őt, akire újoncok és kedvelők egyaránt számíthatnak. Rólunk Elizabeth Miller

AKlondike Solitaire vagy egyszerűen csak a pasziánsz egy kihívást jelentő, stratégiai és önfejlesztésre tökéletes játék. Ahhoz, hogy élvezhesse a játék számos előnyét, ki kell találnia saját stratégiáját, és követnie kell az általunk ajánlott tippeket és trükköket is.

Hadd magyarázzunk el néhány tippet, amelyek javítják a nyerési arányt, és sokkal könnyebbé teszik a játékot.

Hogyan lehet javítani a pasziánsz játékban

Amikor pasziánszot játszol, az első dolog, amit nem szabad elfelejtened, a szabályok. A második dolog, amire emlékezned kell, az a játék célja. Megpróbálod az összes kártyát az alapkupacokba helyezni az azonos színű kártyák növekvő sorrendbe rendezésével.

A Klondike pasziánsz az egyik legegyszerűbb pasziánsz játék, de a legjobb eredmény eléréséhez szilárd pasziánsz stratégiára van szükség. A megfelelő stratégia jelentheti a különbséget a győzelem vagy a vereség között. Nézzük tehát most a pasziánsz stratégia felfedezését.

Gondosan fontolja meg a lépéseket

A Solitaire játékban a rejtett kártyák felfedése, a készletből való húzás, a kártyák azonnali áthelyezése az alapkupacokba, valamint az üres táblaképkupac létrehozása csak néhány a mozdulatok közül, amelyeket a pasziánsz játékban megtehetsz.

Ne feledd mindig, hogy csak azért, mert megtehetsz egy lépést, még nem jelenti azt, hogy meg is kell tenned. Először is mérlegelned kell, hogy a lépés hosszú távon valóban segíthet-e neked vagy sem. Ha csak rövid távon segít, akkor kerüld el.

Például a játék elején egy kőrhármast átrakhatsz az alaphalomba. Ez egy tisztességes lépésnek tűnhet, de kerüld el, hogy megtedd. A kőrhármas ugyanis a pikk négyesre rakható, és lehetővé teszi, hogy egy pikk kettest vagy treffet rakj rá, és felfedd a rejtett lapokat.

Röviden, érvelni és átgondolni kell a lehetőségeket, mielőtt lépést teszel.

Az oszlopok rangsorolása

A játékot mindig a tablókártyák mozgatásával kell kezdeni. Ez lehetővé teszi, hogy képpel lefelé fordított lapokat fedezzen fel, és arra is készen álljon, hogy egy hasznos kártyát az oszlopokba helyezzen, amikor azt a készletből kihúzzák.

Ezen kívül időt is spórolhatsz, mivel nem kell a készletet átnézned, hogy megtaláld a mozdulatot, ami nagyon hasznos lesz a Timed Solitaire játékban.

A kezed kezelése

Alegjobb, ha eleinte elkerüljük, hogy egy alacsony, 5-ös vagy annál alacsonyabb rangú kártyát a készletből az oszlopokba helyezzünk át.

Mivel minden kártyához tartozik egy ellenpárja, például a pikk 4 a treff 4 ellenpárjához, várhat azzal, hogy a táblán lévő játékkártyákból fedezze fel az ellenpárt. Így több kártyát fedezhetsz fel a tablóban, és növelheted a nyerési esélyeidet a pasziánszban.

Időzített pasziánsz - Az ászhalmok indítása

Az ászokat és a ketteseket azonnal át kell helyezni az alappaklira. Nem lesz előnyöd abból, ha a kettes a táblaoszlopokon van, mivel más lapokat blokkolhat, és csak egy ászt rakhatsz rá. A játék előrehaladtával a kettes teherré válhat, és megállíthatja az előrehaladásodat, ha nem helyezed át időben.

Kerülje a 2-esek áthelyezését a 3-asokra

A2-est a 3-as tetejére tenni gyakori hiba, amit még a tapasztalt játékosok is elkövethetnek. A 2-es ugyanis nem fog segíteni abban, hogy egy lapot is felfedjünk, mivel az ász azonnal átkerülhet az alapra. Megakadályozza, hogy a 3-ast és az alatta lévő többi felfordított lapot az alapozó kupacokba helyezd, amikor eljön az ideje. A 2-est tehát a készletben hagyhatod, amíg a megfelelő ász meg nem jelenik.

Először fordítsa meg a felső készletkártyát

Mielőtt bármi mást tennél, azonnal kihúzhatod a legfelső lapot a készletből. Ezzel még egy lehetőséged lesz, és talán a legfelső kártya a kirakósjáték döntő részének bizonyulhat ebben a kártyajátékban.

Figyeljen a királyokra és az ászokra

Üres helyre csak királyok kerülhetnek, és az ászok az első lapok, amelyeket a négy alapkupacra helyeznek. Emlékezned kell ezeknek a különleges kártyáknak a szerepére, és ennek megfelelően kell használnod őket.

Egy ász egy halom tetején blokkolja a többi kártyát, és egy királynak mindig egy halom alján kell kezdenie. Ezeket a kártyákat tehát helyesen kell használnod ahhoz, hogy megnyerd a pasziánszot.

Solitaire stratégiák - Kezdj hosszabb paklival

Anagyobb kupacokból való kártyák mozgatásával több lehetőség nyílik meg, és lehetővé válik, hogy kisebb kupacokba alakítsd át őket. A nagyobb kupacokból való kártyamozgatás előnyeit úgy értheted meg, ha csak egy játék erejéig figyelmen kívül hagyod a nagyobb kupacokat, és látni fogod, mennyivel nehezebb lesz nyerni.

Tableau halmok egyenletes elosztása

Az új játékosok azonnali elégedettséget akarnak szerezni egyetlen kupac teljesítésével. Törekedni kell azonban arra, hogy a halmok kiegyensúlyozottak legyenek, és ne legyenek haszontalan üres oszlopok vagy nagy halmok.

A kiegyensúlyozott halmok több lehetőséget adnak egy rejtett kártya feloldására, és összességében jobb játékot tesznek lehetővé.

Ne ürítsd ki a Tableau Slots nélkül egy király

Mielőtt létrehozna egy üres oszlopot, először meg kell keresnie egy olyan Kinget, amely elhelyezhető benne. Ha nem lát királyt, akkor várhat, amíg egy király felbukkan. Ellenkező esetben az üres oszlop haszontalannak fog bizonyulni.

Legyen tekintettel az építési alapokra

Néhányan, amikor csak lehetőségük van rá, kártyákat akarnak az alapítványok felé mozgatni. A kettőnél magasabb lapok azonban hasznosak lehetnek más lapok felfedéséhez és a táblaképen való lépésekhez.

Amegfelelő időpont a kártyák alapokra való áthelyezésének megkezdésére akkor van, amikor a játék vége felé közeledünk. Emellett csak akkor mozgassátok a kártyákat, ha biztosak vagytok benne, hogy később nem lesznek hasznosak.

A király színe számít

Az, hogy egy üres oszlopra vörös vagy fekete királyt helyezel-e, dönthet a sima és a nehéz játék között. Mindig meg kell nézni a rendelkezésre álló lapokat, és meg kell nézni, hogy melyik királyt kell az üres táblafalra helyezni.

Ha például egy kőrdámát és egy pikk bubit látsz, akkor a fekete királyt kell választanod. Várhatsz egy kicsit, ha a kívánt színű király még nem áll rendelkezésedre.

Az általunkmegosztott összes trükk és tipp biztosan javítani fogja a pasziánsz pontszámodat online játék közben. Valójában a legtöbb pasziánsz játékban alkalmazhatod őket, és élvezheted, hogy a játék igazi mesterévé válhatsz. Mindig légy türelmes, és tarts szüneteket, ha úgy érzed, elfáradtál. Tudjuk, hogy pillanatok alatt profi pasziánszjátékos leszel.

VISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

Solitaire tippek és trükkök - GYIK

Íme néhány a leggyakoribb kérdések közül a pasziánsz tippekkel és trükkökkel kapcsolatban:

Mit kell tennem, amikor a pasziánsz játék elkezdődik?

Csak a táblaképen belül mozogj, és csak az első kártyát húzd fel a készletből, hogy több lehetőséged legyen. Ez segít neked abban, hogy szilárdan kezdj és könnyebb legyen a játék.

Mi a legfontosabb tipp, amit a pasziánszban a lépések megtételekor észben kell tartani?

Ne feledje, hogy minden egyes lépés fontos, és befolyásolja a játék többi részét. Ezért mérlegelned kell, hogy egy lépés hogyan befolyásolhatja a játékot, és meg kell vizsgálnod, hogy érdemes-e megtenned.

Mit csináljak a 2 kártyával a pasziánszban?

A 2-esnek a kezedben vagy a készleten kell maradnia, amíg egy megfelelő ász nem jelenik meg, és akkor az ászhoz hasonlóan át kell helyezni az alapba. Mivel a 2-es kártya nem segít egyetlen lap feltárásában sem, a legjobb, ha azonnal az alapba helyezed.

Mi legyen a stratégia, ha 2 azonos rangú és színű lapot kapunk?

Két azonos rangú és színű kártya például a pikk király és a treff király. Amikor ilyen lapokkal van dolgod, figyelned kell a részletekre, és meg kell próbálnod megnézni, hogy melyik lap mozgatása lehet előnyösebb.

Mi a teendő egy táblaképhely kiürítése után?

A királyt azonnal át kell helyezni a tábla üres helyére. A király elhelyezése után elkezdhetsz más lapokat, például a királynőt és a bubit elhelyezni, hogy egy sorozatot építs.

Mit kell szem előtt tartani az ász alapozás során?

Soha ne tegyen kártyákat az alapokra, amíg nem biztos benne, hogy később nem lesz rájuk szüksége a táblaképen való lépésekhez. Ha idő előtt mozgatsz kártyákat az alapokra, akkor elakadhatsz. Az ászok és kettesek azonnali mozgatása biztonságos, de minden más lapot csak alapos megfontolás után szabad mozgatni.